Platform voor de tuin- en groenprofessional
Snoeien, netjes maken en onderhouden: de nieuwe accu-struik- en grasscharen van Metabo
De nieuwe accu-struik- en grasscharen uit het assortiment van Metabo brengen heggen, struiken en graskanten weer snel en nauwkeurig in model.

Snoeien, netjes maken en onderhouden: de nieuwe accu-struik- en grasscharen van Metabo

  • Eén apparaat, twee toepassingen: in slechts één handeling verandert de struik- in een grasschaar
  • Bijzonder krachtige en exact gesnoeide vormen bij struiken en nette grasranden
  • Rugspuit zonder handmatig pompen: moeiteloos plantenbeschermings- en -voedingsmiddelen aanbrengen
In slechts één handeling en zonder gereedschap kunnen gebruikers, dankzij het Metabo Quick-systeem, de struikschaar veranderen in een grasschaar.

Voor gras, heggen of bomen – met de nieuwe tuinmachines van Metabo kunnen de tuinprofessionals hun belangrijkste werkzaamheden nu met de krachtige accu-packs van de fabrikant voor elektrisch gereedschap uit Nürtingen uitvoeren. Voor perfect snoeiwerk en nette graskanten zorgen de nieuwe 2-in-1 accu-struik- en grasscharen SGS 18 LTX Q met 18 Volt en de PowerMaxx SGS 12 Q met 12 Volt. En voor stralend groen zorgt de 18 Volt accu-rugspuit RSG 18 LTX 15 met plantenbeschermings- en -voedingsmiddelen – en dat zonder zelf te hoeven pompen.

Met de telescoopstang kunnen de graskanten rechtopstaand worden geknipt. Dat ontziet de rug.

Perfect in model gesnoeid

„Onze nieuwe struik- en grasscharen combineren twee toepassingen in één machine en bieden de gebruiker zo maximale flexibiliteit. Tegelijkertijd werken ze krachtig en nauwkeurig“, zegt Carina Frank, productmanager bij Metabo. Met het Metabo Quick-systeem kunnen de betreffende opzetmessen snel en zonder gereedschap in een handomdraai worden verwisseld. Dan verandert de struikschaar heel eenvoudig in een grasschaar en omgekeerd. Daarbij wegen de machines zonder accu slechts 800 gram, zijn bijzonder ergonomisch geconstrueerd en draaien rustig en storingsvrij – heggen en struiken kunnen met de struikschaar prachtig in model worden geknipt. Als grasscharen zorgen de SGS 18 LTX Q en de PowerMaxx SGS 12 Q voor nette graskanten. En met de als toebehoren verkrijgbare telescoopstang kan de gebruiker comfortabel rechtopstaand werken. „Met de beide struik- en grasscharen realiseren gebruikers absoluut nauwkeurige knipresultaten. Daarvoor zorgen onze kwalitatief hoogwaardige, lasergesneden en diamantgeslepen messen met een snoeidikte tot acht mm“, aldus Carina Frank. De extra veiligheidsschakelaar en de geïntegreerde snelstop voor het mes maken het werken bijzonder veilig. „Dankzij onze krachtige accu’s werken de struik- en grasscharen heel lang door. Zo bereikt de SGS 18 LTX Q met een Li-Ion accu-pack van 2,0 Ah met het grasmes een gebruiksduur van wel 150 minuten en met het mes voor de struik zelfs 165 minuten“, vertelt Carina Frank.

De nieuwe Metabo 18 Volt accu-struik- en grasscharen SGS 18 LTX Q zijn ook verkrijgbaar in de 12 Volt-variant PowerMaxx SGS 12 Q.

Het juiste onderhoud

Om de bladeren gezond te houden is er verzorging en onderhoud nodig. Met de 18 Volt rugspuit RSG 18 LTX 15 worden plantenbeschermings- en voedingsmiddelen absoluut gelijkmatig verdeeld zonder zelf te hoeven pompen. De elektronisch geregelde pomp zorgt voor bijzonder efficiënt en comfortabel werken: gebruikers kunnen de werkdruk traploos instellen en zo de op te spuiten hoeveelheid exact doseren. Zo kan er in 4 uur met slechts één accu-pack tot wel 90 liter worden aangebracht. Met de messing spuitmond kan eenvoudig worden gewisseld tussen nevel en straal. „Omdat het apparaat met een volle tank van 15 liter niet echt licht is, vinden wij de ergonomie heel belangrijk. De vorm van de tank en de gevoerde banden zorgen voor een uitstekend draagcomfort en ontzien de rug“, vertelt Carina Frank.

De 18 Volt accu-rugspuit RSG 18 LTX 15 brengt plantenbeschermings- en voedingsmiddelen heel gelijkmatig aan, helemaal zonder zelf te hoeven pompen.

De struik- en grasscharen en de rugspuit zijn slechts 3 van de 7 nieuwe accu-machines, waarmee Metabo dit jaar haar assortiment tuinmachines uitbreidt. Mettertijd zullen er nog meer machines bij komen. Daarmee groeit niet alleen het assortiment van Metabo, maar ook het fabrikanten overkoepelende accu-systeem CAS (Cordless Alliance System), waarbij op dit moment meer dan 230 machines van 23 merken met slechts één accu uitwisselbaar zijn.

Dankzij het ergonomische model, de gevoerde draagbanden en de klik-sluiting kunnen gebruikers de RGS 18 LTX 15 zelfs met een volle tank gemakkelijk omdoen en bij een uitstekend draagcomfort werken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details