Platform voor de tuin- en groenprofessional
Softwarekoppeling maakt het de groenbranche makkelijker
Het team van Become-IT.

Softwarekoppeling maakt het de groenbranche makkelijker

‘Traditionele manier van werken kan efficiënter’

Become-IT en TSD hebben hun softwarepakketten, Suite MKB voor hoveniers en WinTree®voor boomkwekers en leveranciers van vaste planten, gekoppeld. Leo Kodde, oprichter en eigenaar van Become-IT, vertelt: “Vorig jaar zijn we de samenwerking met TSD  aangegaan, om onze systemen op elkaar aan te sluiten. Wij zagen namelijk dat de traditionele manier van werken efficiënter kon”.

Gert Koster van TSD (links) en Leo Kodde van Become-IT (rechts).

Traditioneel proces arbeidsintensief

Kodde licht toe: “De traditionele manier houdt in: de hovenier maakt een lijst van planten die hij voor zijn klanten wil aanschaffen. Om een offerte voor de klant te maken, zoekt hij uit in welke maten de planten beschikbaar zijn, welke voorraad de leverancier heeft en wat de prijs is. Geeft de klant zijn akkoord op de offerte, dan maakt de hovenier een inkooporder en stuurt die naar de plantenleverancier.” Gert Koster, business unit manager bij TSD, vult aan: “Aan de andere kant was het voor kwekers en leveranciers veel werk om de inkooporders handmatig over te typen. Daarbij kregen ze de opdrachten via verschillende kanalen binnen, via mail, whatsapp en telefoon. Dat is arbeidsintensief en foutgevoelig.” Kodde: “We hebben elkaar gevonden als softwareleveranciers om samen een oplossing te vinden.”

Verdere integratie

“Bij TSD hadden we al een soortgelijk communicatiesysteem binnen de boomkwekerij, dus tussen kweker en handelaar: WinTree®”, vertelt Koster. “We zagen dat dat systeem tot tijdsbesparing en minder fouten leidde. Dit systeem is ook geschikt voor Become-IT om te koppelen met de hovenier.” Nu de twee softwarepakketten gekoppeld zijn, kan de hovenier in Suite MKB het actuele aanbod zien bij de plantenleveranciers, en daarin meteen digitaal bestellen. Het voordeel voor de leverancier is dat de opdrachten centraal binnenkomen en er geen orders meer moeten worden overgetypt.

Screenshot Suite MKB: hierin is de beschikbaarheid van een plant meteen zichtbaar.

Win-win-situatie

Op de Groene Sector Vakbeurs 2023 werd het plan gelanceerd. “Daarna werd de techniek gerealiseerd”, vertelt Kodde. “Aan de kant van WinTree® zijn de technieken gefaciliteerd om te koppelen aan de plantleveranciers, en aan onze kant is de techniek gemaakt voor de hovenier om het assortiment binnen te halen en een inkooporder te plaatsen.” Koster: “Daarna zijn we pilots gaan uitvoeren. Nu zijn de pilots voorbij en kunnen we gaan opschalen. Plantleveranciers kunnen zich aansluiten en we zijn bezig hoveniers te informeren over de mogelijkheden.” Kodde: “Met deze koppeling is het proces vergemakkelijkt. Leveranciers en hoveniers kunnen tijd besparen en hebben minder risico op fouten. Een win-win-situatie voor alle betrokkenen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details