Platform voor de tuin- en groenprofessional
Speciale aandacht voor ergonomie. Krachtige kruiwagens van Hollandse bodem
De M-Trac 2.0 in actie.

Speciale aandacht voor ergonomie. Krachtige kruiwagens van Hollandse bodem

In september 2022 is het zover: de Groentechniek Holland beurs. De nieuwste trends en producten in de groenvoorziening staan in de spotlights. Zo gaat ook Matador dit jaar weer met verschillende hoogwaardige producten naar de beurs. Matjeu van Kasteren, Marketing Coördinator bij Matador, vertelt: “We nemen een breed scala aan producten mee naar de beurs. Het is de kans om te laten zien wat we groenprofessionals bieden op het gebied van kwaliteit en ergonomie.”

Matador heeft al meer dan 125 jaar ervaring in de metaaltechniek. En dat zie je terug in hun complete assortiment kruiwagens, steekwagens en gereedschappen voor de bouw, land- en tuinbouw. Alle kruiwagens, locks & security, platformwagens, stalen transportkarren en steekwagens produceren ze op duurzame wijze van gelast staal of aluminium. En dat allemaal vanuit hun fabriek in Helvoirt. 

Bijzondere producten op de beurs

Matador gaat natuurlijk met veel producten naar de beurs, maar een aantal daarvan wordt extra in het zonnetje gezet. Het eerste product dat Matador uitlicht is de Noka 160L kruiwagen. Van Kasteren: “Deze kruiwagen is gemaakt van aluminium en daardoor erg licht. We noemen hem ook wel ‘de hovenierskruiwagen’. De Noka 160 heeft namelijk een inhoud van 160 liter, een lekvrij wiel en een ovaal frame met ovale handvaten: dat is nog eens een krachtige kruiwagen!”

De M-Trac 2.0 met onkruidborstel.

De tweede productgroep die meegaat naar de beurs is E-Matador. Deze productgroep bestaat onder andere uit elektrische kruiwagens, zoals de Noka 230 en de E-Barrow. “Onze elektrische kruiwagens hebben een elektrische motor in het wiel en een sensor in het handvat. Als de sensor merkt dat er extra weerstand of gewicht bijkomt, geeft de elektrische motor in het wiel extra ondersteuning. Dus of je nou groenafval of stenen vervoert, met zo’n elektrische kruiwagen is het een stuk minder zwaar!”

Een ander product dat in de spotlights wordt gezet is de M-Trac 2.0. Van Kasteren legt uit: “Onze M-Trac is een volledig elektrische multitool. Op deze eenasser kun je meerdere tools monteren: van een maaibalk voor de golfbaan tot een sneeuwschuif en van een onkruidborstel tot een bladblazer. En dat allemaal volledig elektrisch en met minimaal evenveel power als tegenhangers die op brandstof werken. Goed voor het milieu en goed voor de groenprofessional!”

“Als groenprofessional wil je natuurlijk je wagen met dure apparatuur goed beschermen. Daarom nemen we ons slotenassortiment ook mee naar de beurs”, vertelt van Kasteren. “Met de Bull-Lock 2.0 beschik je over een slot waarmee je jouw bus extra goed beschermt.”

Hop, dat parcours op!

Ook aan het testen van de producten is gedacht. Op de beurs bouwt Matador namelijk een heus parcours, met ramps, verhogingen en oneven terrein. “Zo kunnen hoveniers zelf ervaren hoe fijn onze elektrische kruiwagens zijn!”

En wat de producten van Matador extra uniek en bijzonder maakt? “Kwaliteit en innovatie staan bij ons hoog in het vaandel. Zo produceren we onze producten van hoogwaardige materialen, zodat ze lang meegaan. We hebben zelfs tekenaars en ontwikkelaars in Nederland die ieder ontwerp regelmatig opnieuw beoordelen. Als we een mogelijke verbetering zien, voeren we die meteen door.”

Matador zet ook in op ergonomische voordelen. “Je moet natuurlijk fijn met onze producten kunnen werken, maar je lichaam is ook erg belangrijk. Daarom staat ergonomie centraal in al onze designs en werken we samen met ergonomische keurmerken. Want het is wel zo fijn als je op je 70e ook nog de trap op kunt”, aldus van Kasteren. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details