Platform voor de tuin- en groenprofessional
Specialist in machines voor bosbouw en biomassa

Specialist in machines voor bosbouw en biomassa

Homogeen versnipperd hout bestemd voor diverse gespecialiseerde industrieën. Het is volgens productmanager Maikel Roelofsen van Hencon Forestry in Ulft een ingewikkeld proces, dat zij prima beheersen met hun eigen assortiment aan mobiele en statische houtversnipperaars van het merk Axsel. 

Hencon Forestry is gespecialiseerd in machines en apparatuur voor de bosbouw, biomassa en landschapsonderhoud.

Hencon Forestry bv is een onderdeel de Hencon Groep, waar wereldwijd 350 medewerkers werken. Al meer dan 50 jaar een producent van voertuigen voor de zware industrie. Toonaangevend op het gebied van engineering, productie en onderhoud van op maat gemaakte voertuigen voor de aluminiumindustrie, mijn- en bosbouw. “Als Hencon Forestry zijn wij gespecialiseerd in machines en apparatuur voor de bosbouw, biomassa en landschapsonderhoud. Daarnaast hebben wij het dealerschap voor John Deere bosbouwmachines in Nederland en de Duitse gebieden Nordrhein-Westfalen, Rheinlandpfalz en Saarland. We pakken de boom vast, zagen deze volledig geautomatiseerd op de juiste lengte af en sorteren ze. De uitrijders vervoeren het hout uit het bos waar het wordt verzameld en versnipperd. Wij ondersteunen met onze machines de hele keten van bosbouw en biomassa.”

De electro-chipper

Onder de naam Axsel ontwikkelt en produceert Hencon machines voor het verzamelen, versnipperen en frezen van boom- en restmaterialen. “Wij hebben een breed scala aan houtversnipperaars. Een van de meest recente producten is een elektrisch aangedreven model, de electro-chipper genaamd, speciaal voor de professionele gebruiker. Deze chipper met de naam Axsel AX800/820E heeft een 160 kW elektromotor, is volledig radiografisch bestuurbaar en heeft een drie meter lange stalen invoerband. Met een opening van 800 x 500 mm heeft het de perfecte afmetingen om gemiddeld dik stamhout direct tot microchips van twee tot vijf millimeter en tien millimeter te produceren van zeer hoge kwaliteit, zonder overlengte.”Roelofsen vervolgt: “We hebben een speciale HD-drum ontworpen met het juiste gewicht en de juiste structuur. Hoewel dit de productiviteit enigszins zou kunnen beïnvloeden, slaagt het er toch in om 50 tot 60 kubieke meter per uur hoogwaardige homogene microchips te produceren, afkomstig van bijvoorbeeld beuken- of populierenhout. Het is een ingewikkeld proces om de constante kwaliteit onder controle te houden, maar het lukt. De electro-chipper zorgt voor minimaal 25 jaar werkplezier, met maximale productie.” De houtversnipperaars van het eigen merk Axsel worden hoofdzakelijk verkocht in het westelijke gedeelte van Europa. “Van Ierland tot Bulgarije en van Noorwegen tot Portugal. In het gebied tot 300 kilometer rondom Ulft behandelen wij zelf. Daarbuiten werken wij samen met dealers en servicepunten. Wij hebben voor elke toepassing de juiste chipper, verzorgen snelle service, waaronder het leveren van onderdelen. Alles volgens ons motto: Axsel, Never off Duty!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details