Platform voor de tuin- en groenprofessional
Producten

Sterk, ook voor het zwaarste werk

‘Samen bergen verzetten’ is de slogan waaronder BIA Benelux machines aanbiedt voor grondverzet, overslag, sloop en recyclage.

Bia-3 kopiëren
Type D300AHG met 3 ton laadvermogen.

22 oktober 2020 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Nieuwe compacte dumpers en minigravers

Het bedrijf werkt daarvoor enkel met wereldmerken als Komatsu, Metso en Portafill. Sinds kort verdeelt BIA Benelux, via een netwerk van ruim dertig Utility Partners, dumpers, vorkliften en verreikers van het Spaanse merk AUSA. Dat opent extra perspectieven voor de klanten, die zich vooral bij tuinaannemers en openbare groendiensten situeren.

De PC58MR-5 in volle actie.

Nieuwe Komatsu MR-5 minigravers

Het Komatsu Utility gamma omvat momenteel elf minigravers, waarvan er acht van het succesrijke MR-5 type zijn. Vier nieuwe machines zagen het daglicht, waaronder de PC18MR-5/1.9T met open cabine. Deze beschikt over een opmerkelijke graafkracht en een bereik tot 4,3 meter ver en tot 2,3 meter diep. Ook de rupsbanden werden vernieuwd, voor minder vibratie.

De nieuwe PC26MR-5/2.5-2.7T is verkrijgbaar met open of gesloten cabine en kan getransporteerd worden met een 3.5T aanhanger. Deze graafmachine beschikt over een verbeterde graafarm en een groter dozerblad, en kan vanop afstand gemonitord worden via Komtrax. Zijn kleiner broertje, PC22MR-5 is iets lichter en smaller (1,45 m) en daardoor ideaal voor nauwere omgevingen.

Multifunctioneel digitaal dashboard.

De PC58MR-5/5.6T met gesloten cabine is de opvolger van de succesrijke PC55, maar met een 290 kilogram hoger bedrijfsgewicht en 13% meer hefvermogen. Zijn compactere bovenbouw laat werken toe in een beperktere omgeving. Ledverlichting en een nieuwe multifunctionele monitor zijn standaard. De ruime cabine staat voor een optimaal werkcomfort. De machine is beschikbaar met twee gieklengtes. Kenmerkend zijn tevens de hydraulische lijn voor snelwissel en een aantal besparende functies, zoals de Euro Stage V motor, idle shutdown, auto decelerator en zes werkmodi. Eveneens te noteren: de verticale uitlaat, de onderhoudsvrije DPF en de remote monitoring via Komtrax.

AUSA-innovaties bij BIA

Ook AUSA bleef niet bij de pakken zitten en lanceert enkele opmerkelijke nieuwigheden, waardoor de machines nog performanter, zuiniger, veiliger en gebruiksvriendelijker worden. Zo is er de nieuwe digitale display, standaard op verschillende nieuwe modellen. Deze toont op één enkel scherm nu meer indicatoren over de werking van de machine. Het scherm biedt eveneens toegang tot een reeks diagnosemenu’s, waardoor problemen snel gedetecteerd en verholpen
kunnen worden.

Het gamma AUSA compacte alle-terrein knikdumpers telt nu zes modellen, van 1 ton tot 6 ton in diverse varianten, met hoogkiep of roterende laadbak. Ze zijn erg robuust, maar compact en wendbaar. Er is zelfs een model van slechts 990mm breed, voor extra nauwe doorgangen. Alle dumpers hebben een milieuvriendelijke Euro Stage V motor en beschikken over functies zoals ECO mode om het verbruik nog verder te beperken. Makkelijk te bereiken servicepunten en onderhoudsvriendelijke technische componenten houden het onderhoud efficiënt.

Nieuwe Ausa C251H vorklift van 2,5 ton.

De nieuwe DR601AHG 6-tons dumper beschikt over een bestuurderspost die 180% kan gedraaid worden, in functie van de rijrichting. Zo kan de machine in beide richtingen rijden zonder te moeten keren, wat ideaal is op locaties met beperkte manoeuvreerruimte.

De nieuwe kleine D300AHG met 3 ton laadvermogen is gebaseerd op het chassis en de aandrijving van het 4,5-tons model. Hierdoor is de machine uitermate robuust en betrouwbaar. De krachtige Stage V motor (zonder DPF) levert een hoog koppel, waardoor de dumper met volle belading probleemloos hellingen tot 46% kan beklimmen. Er werd veel aandacht besteed aan de veiligheid, met onder meer camera’s en een startbeveiliging. De D300AHG is nu de efficiëntste en veiligste 3-tons dumper op de markt.

Tot slot heeft AUSA ook zijn gamma alle-terrein vorkliften en verreikers vernieuwd, met het oog op nog meer veiligheid en betere prestaties, ook op moeilijke terreinen.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details