Platform voor de tuin- en groenprofessional
Sterkste ruggedragen bladblazer ter wereld
De rugplaat van de bladblazer kan opengemaakt worden.

Sterkste ruggedragen bladblazer ter wereld

Voor projecten waarbij hoge efficiëntie noodzakelijk is

Voor groenvoorzieners die grote klussen snel willen kunnen afmaken, levert EuroGarden de ECHO PB-8010 bladblazer. Deze is, in tegenstelling tot de huidige trend, niet voorzien van een accu, maar van een motor met lage uitstoot. “We hebben toch te maken met een spanningsveld van continuïteit en werkbaarheid voor werk in groene ruimte.”

De laatste versterking van ECHO is de “sterkste, ruggedragen bladblazer ter wereld”, aldus Johan Teeuwen, category manager bij EuroGarden. “Groenvoorzieners willen het werk efficiënt kunnen doen en het vermogen van deze machine overstijgt alles wat met accu kan. Zo heeft hij een blaaskracht van 44,4 Newton, die getest is volgens norm ANSIB175.2. Ieder merk kan dus die norm presenteren om machines goed met elkaar te kunnen vergelijken.”

De ECHO PB-8010 bladblazer.

Van alle gemakken voorzien

De PB-8010 heeft een professionele motor van 79,9 cc/4,2 kW en weegt 11,3 kg. Hij produceert een luchtvolume van 1.818 m3/u en een maximum luchtsnelheid van 94,5 m/s. De bladblazer is standaard voorzien van een heupgordel die hem goed op zijn plaats houdt. Daarnaast is de reactiekracht van de machine op de arm laag en is er de mogelijkheid om de rugplaat open of dicht te maken. Teeuwen: “Deze bladblazer is ook in de zomer te gebruiken als luchtbezem. Als het dragen van de machine op de rug te warm wordt, kan de gebruiker de rugplaat openmaken, waardoor de aanzuiglucht gedeeltelijk langs de rug stroomt voor verkoeling. Ook zit er een grote luchtfilter bovenop de machine, waar je zonder gereedschap bij kunt. De motor is makkelijk te benaderen voor regelmatige controle en onderhoud.”

Een benzineaangedreven bladblazer met een hoog vermogen.

De machine heeft veel vermogen door de verbrandingsmotor, maar ECHO investeerde ook in het zo laag mogelijk houden van het gewicht. “Daarom werden veel carbon onderdelen gebruikt. Het antivibratiesysteem zorgt voor een hoge demping van de trillingen. Ook aan ergonomie is gedacht: de positie van het gashandvat is in te stellen op de lengte van de gebruiker. Verder kan die ook de hoek waarin hij zijn pols buigt zelf aanpassen. De professionele gebruiker kan er dus lang en comfortabel mee werken.”

Gebruiksgemak stond voorop bij de ontwikkeling van de bladblazer.

Keuze voor machine met hoog vermogen

Best bijzonder om in de huidige tijd een benzineaangedreven machine onder de aandacht te brengen. “Wij hebben uiteraard ook machines op accu, maar de eindgebruiker moet nog wel de keuze hebben voor een machine met hoog vermogen. We kunnen wel willen dat alle machines uiteindelijk elektrisch worden aangedreven, maar dat is technisch gezien echt nog niet mogelijk. Je houdt toch ook een spanningsveld met continuïteit en werkbaarheid in de groene ruimte. Beide versies kunnen naast elkaar bestaan, vinden wij. Deze motor heeft een lage uitstoot, maar wel een hoog vermogen. Dus is het werk sneller klaar en het personeel minder belast. Hij is daardoor ideaal voor klussen waarbij de efficiëntie hoog moet zijn, zoals bij evenementen of rond een  voetbalstadion.”

De ECHO PB-8010 werd geïntroduceerd op de beurs Groen Techniek Holland en is inmiddels leverbaar. EuroGarden levert de machines via een netwerk van professionele dealers. “Wij geloven in de meerwaarde van lokaal aanwezige dealers met service en goed advies. We bieden onze dealers producttrainingen en technische trainingen, zodat zij eindgebruikers kunnen ondersteunen met advies over de juiste machine en met reparaties.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details