Platform voor de tuin- en groenprofessional
Stevig aangelegd openbaar groen
Achterhoeks padvast van Hardeman in Blaricum.

Stevig aangelegd openbaar groen

Zand en grind uit de Achterhoek

Openbaar groen levert een mooie uitstraling op en is goed voor de waterregulatie. Gijs Hardeman, eigenaar van Hardeman Zand- en Grindhandel BV, vertelt dat zij van vele openbaar groenmarkten thuis zijn. Hardeman runt een echt familiebedrijf dat zich inzet voor de groene sector, hoveniers en stratenbouwers. “Ook voor, stabilisatiezand, compost en Achterhoeks Padvast, ben je bij ons aan het juiste adres.” 

Het meest trots zijn ze toch wel op het Achterhoeks Padvast. Verder is Hardeman toeleverancier voor openbaar groen en vervoeren ze daktuin- en straatmaterialen. Hardeman vertelt: “Materiaal voor daktuinen komt los bij ons aan, wij vullen dit in Big Bags af, om het gemakkelijk dak op dak te hijsen.” Ook maken ze bomengrond en bemeste tuinaarde. Voor afval van bedrijven hebben ze een oplossing: recyclen. “Kleine hoveniers komen groen afval en puin brengen. Vaak nemen de klanten gelijk weer compost of straatzand mee”, aldus Hardeman.

Openbaar groen en Achterhoeks padvast gaan in elkaar over.

Openbaar groen moet je doen

Voor openbaar groen maakt Hardeman boomgrond. Dit is teelaarde met compost. De voeding wordt geleidelijk afgegeven aan de boom. Daardoor houdt het water vast. “Zo heb je de juiste structuur in de grond en daar voelt de boom zich lekker bij. Dit is ook toegepast bij de vervangen bomen na de essentaksterfte in Veenendaal is.” Hardeman vernieuwde met het half-verhardingsmateriaal Achterhoeks Padvast de zand- en puinwegen van de BEL-gemeentes (Blaricum, Eemnes en Laren). “Met het Achterhoeks Padvast van Hardeman krijgen straten en openbare ruimtes niet alleen een mooie uitstraling, maar zijn ze ook zeer stabiel.”

Meedenken is het halve werk

Hardeman denkt graag mee met hun klanten. “Dat merk je ook in de waardering van onze klanten: zij vinden het fijn dat we kwaliteit leveren en afspraken nakomen. Zo bouwen we een vertrouwensrelatie op en heb je aan een half woord genoeg. En we beloven alleen wat we waar kunnen maken.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details