Platform voor de tuin- en groenprofessional
Stevige groeiambitie wordt bevestigd met oprichting aparte entiteit Pius Floris Onderzoek & Advies binnen Dolmans Landscaping Group

Stevige groeiambitie wordt bevestigd met oprichting aparte entiteit Pius Floris Onderzoek & Advies binnen Dolmans Landscaping Group

Pius Floris Boomverzorging behoort al meer dan 40 jaar tot één van de meest toonaangevende en duurzame boomverzorgingsbedrijven binnen Europa. Sinds 1994 maakt Dolmans Landscaping Group onderdeel uit van Pius Floris middels een franchiseformule. Dolmans is één van de drie franchisepartners en is zowel in Nederland als in België actief. Na het opdoen van jarenlange ervaring binnen de boomverzorging, is het aantal aanvragen op het gebied van boomtechnisch advies en ecologisch advies explosief gestegen. Deze ontwikkeling heeft recentelijk geleid tot de oprichting van een aparte, gespecialiseerde entiteit Pius Floris Onderzoek & Advies.

Toenemende klantvraag

Per 1 januari 2024 jl. is het gespecialiseerde bedrijfsonderdeel Pius Floris Onderzoek & Advies van Dolmans officieel actief. Deze uitbreiding van de dienstverlening is niet alleen een antwoord op de eigen ambitie van het full-service groenbedrijf, maar is bovenal een reactie op de toenemende klantvraag naar onderzoek en advies op het gebied van ecologie en boomtechniek. Een logisch gevolg door de vele ontwikkelingen op het gebied van o.a. duurzaamheid en klimaatadaptatie. Met de oprichting van dit nieuwe bedrijfsonderdeel worden daarnaast ook kennisontwikkeling en innovatie bevorderd door de nauwe samenwerking tussen 30 diverse specialisten, zoals boomtechnisch adviseurs en ecologen.

Twee hoofddisciplines

Het nieuwe bedrijfsonderdeel bevat twee hoofddisciplines, zowel boomtechnisch onderzoek & advies als ecologisch onderzoek & advies. De eerste tak van sport richt zich op bomen en de impact die zij hebben op de kwaliteit van een gezonde duurzame leefomgeving. Denk hierbij aan boombeleid i.c.m. een beheerplan, aan het uitvoeren van visuele inspecties (VTA/BVC), nadere technische onderzoeken (NTO) en/of het uitvoeren van een boomeffectanalyse (BEA). Op ecologisch vlak gaan ecologen aan de slag met vraagstukken omtrent ecologie, natuur, flora en fauna. Hierbij wordt een advies gegeven over het vergroten van de biodiversiteitswaarde en de risico’s ten aanzien van de wet natuurbescherming. Kortom, de entiteit behandelt een breed scala aan boomtechnische en ecologische vraagstukken. Opdrachtgevers kunnen voor onderzoek & advies omtrent deze thema’s terecht bij het groenbedrijf, maar ook voor een integrale aanpak waarbij het onderzoek wordt omgezet in een advies met vervolgens ook de complete uitvoering vanuit de Pius Floris Boomverzorging tak. Dankzij onze decennialange ervaring als uitvoerende partij kun je rekenen op praktische, realistische en effectieve adviezen.

Gerenommeerde projecten

De ecologen en boomtechnisch adviseurs zijn al jarenlang werkzaam binnen Dolmans en Pius Floris vanuit de vestigingen Amsterdam, Haaren, Bunde en België. Alle opgedane kennis en kunde wordt nu gebundeld in deze aparte entiteit en landelijk over alle Dolmans vestigingen uitgerold. Henk Werner, de kwartiermaker, hanteert al ruim 30 jaar dezelfde werkwijze: ‘We werken hier vanuit het GBV principe, met Gezond Bomen Verstand. De wetenschap binnen ons vak is van groot belang, maar uiteindelijk gaat het om de toepasbaarheid in de praktijk’. De expertise van Pius Floris Onderzoek & Advies wordt ingezet bij diverse klantgroepen, van gemeenten tot woningcorporaties en van projectontwikkelaars tot particulieren. Gerenommeerde projecten als Hyde Park, SLA Ecologisch Beheer, Stad Beringen, Stad Hasselt, WonenBreburg en Zuidasdok onderstrepen de kracht van deze nieuwe entiteit.

Dolmans Landscaping Group is een groenbedrijf actief in ontwerp, advies, aanleg, onderhoud en beheer van de diverse groene buitenruimtes, van laag tot hoog. Daarnaast houdt de partij zich bezig met boomverzorging en civieltechnische projecten. Dit maakt Dolmans dé full-service partner met aandacht voor groen én elkaar, maar bovenal al ruim 60 jaar familiebedrijf. Gedreven om samen elke dag beter te worden voor de wereld om ons heen. Daarbij worden klimaatadaptieve, ecologische en natuurinclusieve oplossingen ingezet om de buitenruimte en het leefklimaat voor mens en natuur te verbeteren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details