Platform voor de tuin- en groenprofessional
STIHL optimaliseert zijn zitmaaiers voor meer vermogen en comfort

STIHL optimaliseert zijn zitmaaiers voor meer vermogen en comfort

Om de modellen RT 4082, RT 4097 SX en RT 5097 te optimaliseren, heeft STIHL ze uitgerust met de nieuwe STIHL EVC 4000 motor. Deze krachtige motor garandeert een hoog snijvermogen met beperkte trillingen. De hydrostatische transmissie zorgt er bovendien voor dat de gebruiker de snelheid bij het vooruit- en achteruitrijden traploos kan regelen. Met zijn vuilafstotende antislipbekleding is ook de nieuwe bestuurdersstoel zeer comfortabel. De bestuurder kan de maaihoogte gemakkelijk instellen en de messen van het maaidek in- en uitschakelen vanuit de cockpit. De vulstandsensor op de RT 4082 en RT 5097 waakt erover dat de grasopvangbox van 250 liter nooit overvol is en optimaal gevuld wordt, afhankelijk van het vochtgehalte en de lengte van het gemaaide gras. Dankzij de praktische sabelgreep maak je de grasopvangbox moeiteloos leeg vanaf de bestuurdersstoel.

Overzicht van de details:

Krachtig en trillingsarm

De zitmaaiers RT 4082, RT 4097 SX en RT 5097 pakken uit met hun nieuwe krachtige STIHL EVC 4000 motor. Met een nominaal vermogen van 12,1 pk (8,9 kW) en een maximum toerental van 3100 tpm maait deze motor gazons tot 6000 vierkante meter snel en netjes. De nieuwe motor maakt ook indruk met zijn stille werking en geringe trillingen. Rijplezier en comfort gegarandeerd.

Gemakkelijke bediening en comfort

De cockpit van de STIHL zitmaaiers is bijzonder comfortabel: hij is uitgerust met een nieuwe bestuurdersstoel van geëxpandeerd schuim. De zitting is antislip, vuilafstotend en verend. De bestuurder kan de stoel gemakkelijk aanpassen aan zijn lichaamslengte voor een stevige grip en een perfecte zithouding. Hij heeft vanuit zijn stoel zicht op alle functies en directe toegang tot de maaihoogteverstelling en de elektromagnetische meskoppeling voor het gemakkelijk in- en uitschakelen van het maaidek. Bovendien zorgt de vulstandsensor op de RT 4082 en RT 5097 ervoor dat de grasopvangbox van 250 liter volledig wordt gevuld, afhankelijk van het vochtgehalte en de lengte van het gemaaide gras. Dankzij de praktische sabelgreep maak je de grasopvangbox moeiteloos leeg vanaf de bestuurdersstoel.

Wendbaar en manoeuvreerbaar

Dankzij hun goede wendbaarheid kan je de STIHL zitmaaiers gemakkelijk rond struiken en bomen manoeuvreren. Dit geldt in het bijzonder voor de compacte zitmaaier RT 4082, waar de speciale plaatsing van de messen een perfect maairesultaat mogelijk maakt, zelfs in bochten. De hydrostatische transmissie zorgt er bovendien ook voor dat de gebruiker de snelheid traploos kan regelen bij het vooruit- en achteruitrijden zonder de koppeling te gebruiken of te schakelen. Net als bij een auto met automatische transmissie.

Mulchen

Met behulp van een mulchkit kan je de STIHL zitmaaiers ombouwen tot mulchmaaiers. Dit betekent dat het fijn gemaaide gras rechtstreeks op het gazon wordt verspreid en daar kan ontbinden. Zo komen belangrijke voedingsstoffen direct weer in de bodem terecht.

Sneeuwruimen

Een sneeuwruimschild bouwt de STIHL zitmaaier in een handomdraai om in een sneeuwruimer. Voetpaden en opritten, maar ook grotere erven maak je zo in een mum van tijd en zonder inspanning sneeuwvrij.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details