Platform voor de tuin- en groenprofessional
Nieuws

Struiken en bomen rooien met TMK-Bomenknipper.

Tekst | Van Aalst Media

Beeld | Bomenrooierij Roest

26 april 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Werkzaam in de houtindustrie en op grote en kleine schaal bomen en struiken rooien? Een TMK bomenknipper vergemakkelijkt en ondersteunt, aldus Mark Roest van Bomenrooierij Roest uit Lage Mierde.

De bomenscharen van de Finse producent zijn geschikt om bomen
of struiken te rooien met een diameter van maximaal 40 cm.

Mark heeft ervaring met allerhande typen bomenscharen, maar zeven jaar geleden ging zijn hart toch sneller kloppen. “Ik bekeek een filmpje over de TMK-Bomenknipper. Een Fins product dat net anders werkte. Ik heb er een aangeschaft en kwam zodoende in contact met de eigenaar.” Als ervaren bomenrooier zag Mark verbeterpunten en besprak deze. Zijn enthousiasme bleef niet onopgemerkt en over het antwoord op de volgende vraag, hoefde hij niet lang na te denken. “Ik wilde mijn ervaring en enthousiasme delen, dus ik adviseer en verkoop ze graag.”De bomenknipper is leverbaar in drie varianten en geschikt voor kranen van 10 tot 30 ton. “Hij pakt de tak of boom, van hard of zacht hout, vast en knipt hem door. Met de unieke knipopties is de fabrikant haar tijd ver vooruit. Verschillende gebruikers waaronder loonbedrijven of boomrooierijen werken met de knipper bij uiteenlopende partijen als landgoedeigenaren, Stichting Natuurmomenten en gemeenten.” 

Om een goede indruk te krijgen van het gemak, de betrouwbaarheid en productiviteit nodigt Mark zijn klanten uit om de bomenknipper zelf te proberen. “Het product is gemaakt van hoogwaardig Hardox staal: zeer slijtvast met een hoge hardheid en sterkte. Het is Fins vakmanschap en het blijft presteren, zelfs in de meest extreme omstandigheden. En dat het succes heeft, blijkt doordat andere fabrikanten deze techniek proberen te kopiëren, maar dat zie ik juist als een groot compliment.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Michel van Strijp

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details