Platform voor de tuin- en groenprofessional
Succesvolle ontwerptool heeft mooie update gekregen
De navigatie is geoptimaliseerd door de mogelijkheid om in vogelvluchtperspectief het ontwerp te bekijken.

Succesvolle ontwerptool heeft mooie update gekregen

Ontstaan vanuit de behoefte om een programma te hebben waarmee hij snel een goed tuinontwerp en bijbehorende offerte kon realiseren, ontwikkelde Teunis van de Pol, grondlegger en directeur van garDsign, een softwareprogramma. “Bij ons infra- en hoveniersbedrijf wilden we tijd gaan besparen op het offerte-traject. Vooral in het voorjaar wanneer we én veel werkzaamheden én veel aanvragen binnenkrijgen.” De tool bleek zo goed te werken en dermate handig te zijn, dat Van de Pol na verloop van tijd besloot het in de markt te zetten. Onlangs heeft deze digitale tekentool een prachtige update gekregen. 

In de 3D-bètaversie zijn het licht, de zon en de schaduw verbeterd, inclusief de instelbaarheid daarvan.

Met de tekentool van garDsign, waarmee inmiddels al meer honderdduizend tuinen zijn ontworpen, maakt de groenprofessional eenvoudig een totaalontwerp, inclusief zaken als een bewaterings- en verlichtingsplan. De tool heeft een 3D-functie waarmee je als het ware een voorproefje krijgt en een digitale wandeling door de nieuwe tuin maakt. Ook een offerte, beplantingslijst en een zon- en schaduwsimulatie behoren tot de vele functionaliteiten. Recent heeft garDsign naar aanleiding van de verzoeken van haar gebruikers een aantal moderniseringen en optimalisaties doorgevoerd.   

Gebruiksvriendelijk

Belangrijk voor Van de Pol is de gebruiksvriendelijkheid van dit tekenprogramma. “Als hovenier weet ik precies in welke volgorde je zaken wilt uitdenken en invoeren bij het maken van een ontwerp.” Daardoor heeft de tool een logische opbouw. We hebben het programma flink doorontwikkeld en de functionaliteit vergroot, waarbij we goed naar de wensen van onze gebruikers hebben geluisterd. Zo gaven klanten aan dat ze bepaalde modellen missen, maar ook aan de grotere wensen is gedacht. Denk hierbij aan het importeren van kavelgegevens. Dat laatste zorgt ervoor dat je nu eenvoudig de kadastergegevens, de landkaart of luchtfoto op schaal in je tuinontwerp kunt importeren, maar ook met elkaar kunt vergelijken. “Dit scheelt meetwerk en het apart intekenen van de erfgrenzen.”

Met de functionaliteit Verlichtingsplanner kan men in enkele stappen het tuinontwerp van een uitgebreid verlichtingsplan voorzien.

Verbeterde verlichtingstool

Met de functionaliteit Verlichtingsplanner kan men in enkele stappen het tuinontwerp van een uitgebreid verlichtingsplan voorzien. Zowel functionele als sfeerverlichting kan worden aangebracht. “Met één klik kun je een voeding toevoegen en lampen plaatsen waar je wilt. En is het verlichtingsplan klaar, dan rolt er vanzelf een bijbehorend kabelplan en een bestellijst uit. Ook deze functionaliteit hebben we gefinetuned. Zo hebben we recent meer soorten lampen aan het programma toegevoegd.”

Bewateringsplan

Dankzij de Plantenencyclopedie in het tekenprogramma kun je een nauwkeurig beplantingsplan opstellen of automatisch laten genereren. En het uitrekenen van de benodigde waterpunten is kinderspel. Men hoeft alleen maar de waterdruk en de aanwezigheid van een bron te weten en met een paar drukken op de knop is vervolgens de hele tuin digitaal voorzien van de juiste beregening. Passend bij de besproeibare oppervlakken zoals borders, de moestuin en het gazon, berekent het programma precies het juiste aantal sproeiers en leidingen. 

Er is gehoor gegeven aan de wens van gebruikers om de keuze te hebben om zaken zoals tafels en stoelen, wel of niet weer te geven.

Betere indruk

In de 3D-bètaversie zijn het licht, de zon en de schaduw verbeterd, inclusief de instelbaarheid daarvan. Daarmee is het tuinontwerp visueel nóg tastbaarder geworden. “Ook de navigatie is geoptimaliseerd door de mogelijkheid om in vogelvluchtperspectief het ontwerp te bekijken. En we hebben gehoor gegeven aan de wens van gebruikers om de keuze te hebben om zaken zoals tafels en stoelen, wel of niet weer te geven.”

Beplantingslijst

“Wat we horen van onze gebruikers is dat ze echt kunnen merken dat deze tool vanuit de praktijk is gemaakt. En dat ze het prettig vinden dat we continue doorontwikkelen op basis van hun feedback. Van grote veranderingen tot kleine aanpassingen, zoals het toevoegen van prairieplanten en niet-bloeiende beplanting, maar ook regentonnen en tuinhuisjes.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details