Platform voor de tuin- en groenprofessional
Team van Blitterswijk Eco-Mobiliteit – Goupil Nederland neemt deel aan Dakar Rally 2023

Team van Blitterswijk Eco-Mobiliteit – Goupil Nederland neemt deel aan Dakar Rally 2023

Vandaag is bekend gemaakt dat Team van Blitterswijk Eco-Mobiliteit B.V. – Goupil Nederland uit Moordrecht (Z-H) deel zal nemen aan de Dakar Rally 2023. De Dakar Rally is een off-road rally die jaarlijks plaatsvindt op een terrein dat veel zwaarder is dan wat autocoureurs gewend zijn. Wouter van Blitterswijk en Martijn Beekwilder zullen samen afwisselend het stuur in handen hebben en/of de verantwoordelijkheid hebben over de navigatie. Vanwege hun werk als importeur hebben beide heren inmiddels ruime ervaring met het besturen van elektrische voertuigen, maar tijdens de 45e editie van de Dakar Rally krijgen de auto’s, trucks, motoren, buggy’s en quads in totaal 8.000 kilometer voor de kiezen. Dat maakt het rijden nét iets uitdagender.

Zero-emissie

Het bijzondere aan de deelname is dat gereden zal worden met een 100% elektrische Goupil G6. Dit eind 2020 geïntroduceerde voertuig heeft een modern design, ruime cabine, een soepele aandrijving en is erg gebruiksvriendelijk. De open laadbak biedt ruimte voor ca. 1.000 kg. aan reservebanden, extra accupakketten en proviand. Eerder werd in de Nationale Parken ‘de Loonse en Drunense Duinen’ en de ‘Hoge Veluwe’ in het geheim langdurig getest met de eveneens elektrische Goupil G2, maar deze bleek voor deze kilometerslange Dakar Rally iets te compact voor de ruim twee meter lange Van Blitterswijk en zijn collega. De aanwezige boswachters van Natuurmonumenten herkenden onze Goupil G2 overigens direct, zij maken met veel (werk)plezier gebruik van de G2. De ‘Light Electric Vehicles’ van Goupil zijn in het dagelijkse straatbeeld onder andere bekend van een online-supermarktketen, afvalinzamelaars en groenaannemers, maar zijn ook op vakantie- en attractieparken een graag geziene gast.

Uitdagingen

Ondersteund door een technisch team van het Franse Goupil-Racing, onderdeel van Goupil-Industrie, en uiteraard het eigen Nederlandse team van monteurs, zal binnenkort een begin gemaakt worden met het gereedmaken van het 100% elektrische voertuig. Te denken valt aan een aangepaste wielophanging, ruwterreinbanden, communicatieapparatuur én uiteraard…. zonnepanelen. Immers, elektrisch rijden heeft vele voordelen maar kent ook uitdagingen. De laadinfrastructuur in de woestijn is vandaag de dag nog niet op orde, er zijn nog maar weinig laadstations te vinden. Daarom zijn ze hiervoor ook nog op zoek naar een partner en sponsor met kennis van schone, duurzame mobiele energieoplossingen.

Informatiebijeenkomst

Meer wil én kan het team niet kwijt over de ambitieuze plannen en daarom hebben we een unieke en besloten bijeenkomst georganiseerd voor pers, sponsoren en andere geïnteresseerden. Een aantal sponsoren zal die middag ook aanwezig zijn. Aanmelden voor de presentatie kan uiterlijk tot en met 1 april a.s. Ná aanmelding zal het tijdstip en de locatie gedeeld worden. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details