Platform voor de tuin- en groenprofessional
Tijd en aandacht  voor iedere boom
Het bovenste deel van de vleugelnoot is gelukkig gewoon recht naar boven gegroeid, waardoor omvalgevaar niet aan de orde is.

Tijd en aandacht voor iedere boom

Gezonde bomen door goede controles

B-vier is gespecialiseerd in alles wat met bomen te maken heeft. Van boomtechnisch advies tot snoeien en kappen: B-vier doet het allemaal. De boomveiligheidscontrole is één van de expertises van B-vier. Eigenaar Bas Poutsma vertelt: “Bij al mijn controles neem ik goed de tijd om te kijken wat er met de boom aan de hand is. Want haastige spoed, is zelden goed.”

Veel mensen weten niet dat dat particulieren en ondernemingen een onderhoudsplicht van hun bomen hebben. Dat betekent dat je moet aantonen dat je regelmatig je bomen laat controleren op veiligheid, met een boomveiligheidscontrole. “Als gecertificeerd boomveiligheidscontroleur voer ik deze controles uit. Eigenlijk geef je gewoon antwoord op de vraag ‘is deze boom nog veilig of niet?’”, vertelt Poutsma.

Aandacht voor iedere boom

Poutsma heeft een echte passie voor zijn werk. “Ik vertel mensen altijd wat over hun bomen. Ik kom vaak bij mensen terecht door een vraag over de gezondheid of de veiligheid van hun boom. Als een boom bijvoorbeeld wiebelt tijdens een storm, of er groeit ineens een paddenstoel op: dan kom ik kijken.”

B-vier werkt altijd met een checklist bij hun boomveiligheidscontroles. “We beginnen altijd met de basisinformatie”, legt Poutsma uit. “Dit gaat om gegevens als de locatie, omtrek en hoogte van de boom. Daarnaast beoordelen we een aantal wettelijke verplichtingen, waaronder de conditie van de boom. Ik werk altijd met een streepsysteem, zodat klanten duidelijk zien waar het over gaat.”

Wat maakt de boomveiligheidscontroles van B-Vier zo uniek? Ze geven iedere boom de tijd en aandacht die deze verdient. “Als je genoeg tijd neemt om een boom goed te lezen, zie je vaak al snel wat er aan de hand is. Naast een eindoordeel (veilig of niet veilig), geven wij ook altijd extra advies. Bijvoorbeeld wat je kunt doen om problemen in de toekomst te voorkomen. Dat lukt vaak door nu al speciale maatregelen te treffen. En dat zorgt voor blije én gezonde bomen!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details