Platform voor de tuin- en groenprofessional
Timberwolf houtversnipperaars combineren topkwaliteit met onderhoudsvriendelijkheid
De Timberwolf TW230HB in de dieselvariant. Hij kan takken tot 160mm aan.

Timberwolf houtversnipperaars combineren topkwaliteit met onderhoudsvriendelijkheid

Elk groenbedrijf kan zelf de machine onderhouden

Toen de firma Thomas het distributeurschap van Timberwolf voor de Nederlandse markt in handen kreeg, had men een duidelijk beeld hoe men deze markt zou moeten bewerken. Door veel voorraad van zowel machines als reservedelen aan te houden, en dat te combineren met hun, in België en Luxemburg opgebouwde kennis en kunde, gaat men de Nederlanders in de watten leggen. We spreken over de recente ontwikkelingen met Frank Thomas, general manager bij de gelijknamige firma. Wat zijn de plannen en wat maakt de Timberwolf zo’n goede houtversnipperaar?

Frank begint zijn verhaal door haarfijn uit te leggen waarin de Timberwolf zich onderscheidt: ‘Timberwolf maakt al meer dan 30 jaar enorm goede houtversnipperaars. Dit Engelse bedrijf heeft een schat aan ervaring opgebouwd en heeft inmiddels meer dan dertienduizend machines verkocht. Dat zijn indrukwekkende aantallen en die hebben ze niet voor niet gehaald. Ze staan voor topkwaliteit en een prima prijs-kwaliteitverhouding. Iedereen die echter met houtversnipperaars werkt, weet dat er ook slijtdelen zijn die om de zoveel tijd vervangen moeten worden. Dit wil men natuurlijk snel en eenvoudig kunnen uitvoeren, en ook hierin blinkt Timberwolf uit. Er zijn absoluut geen specialistische gereedschappen nodig om het onderhoud uit te voeren. Toonaangevende prestaties en de beste restwaarde maken Timberwolf de onbetwiste marktleider in prijs-kwaliteit.’

Deze rupsversie van de 230 is erg populair.

Service en voorraad

De firma Thomas uit het Belgische Merchtem is geen onbekende naam in de groensector. Op landbouwgebied zijn ze in Vlaanderen actief met bekende merken als New Holland, maar als het op tuin & park aankomt, dan is de gehele Benelux inmiddels hun werkgebied. Het A-merk Timberwolf is daar een prima voorbeeld van. Frank Thomas zegt hierover: ‘We verkopen de Timberwolf houtversnipperaars in Nederland uitsluitend via lokale dealers. Deze ondersteunen we met technische trainingen en natuurlijk met onze grote voorraden. Hierdoor kunnen we de eindgebruikers, de gehele groensector dus, optimaal ondersteunen. Zo is er de mogelijkheid om demo-machines in te zetten. We tonen dan bij de klant op locatie wat een Timberwolf zo bijzonder maakt. Tevens kunnen we de dealers ondersteunen met korte aanlevertijden aangaande de reserve- en slijtdelen. Door Brexit is het over het algemeen toch moeilijker geworden om zendingen te ontvangen vanuit UK en dit hebben we middels onze grote voorraad opgelost. ‘Vandaag bestellen, is vandaag versturen.’ is een veel gehoorde vraag uit de markt en daar spelen we graag op in.’

Breed assortiment

Als je de Nederlandse website van Timberwolf bekijkt (Timberwolf.nl) dan valt het erg brede assortiment direct op. Voor hoveniers heeft men een 13pk model (TW13/75G) dat tot 75mm takken kan versnipperen. Aan de veeleisende groenprofessional levert men vaak de TW230HB die op een snelverkeer onderstel staat en dus als aanhangwagen mee kan naar het project. En de echte zware jongens van de bosbouw kiezen vaak voor een de TW230 rups-variant. Deze machine heeft een variabele spoorbreedte en is daardoor veelzijdig inzetbaar. Met een maximale invoerdiameter is 160mm (!) is hij al een beest van een machine maar men gaat zelfs tot invoerdiameters tot 210mm en capaciteiten tot meer dan 7 ton per uur. Tenslotte completeren de houtversnipperaars die werken met een aftak-as het gamma.

De laatste jaren heeft Timberwolf veel geïnvesteerd in het produceren van machines die voldoen aan de lage-emissienormen. Hun gehele lijn van machines is daarom logischerwijze verkrijgbaar met milieuvriendelijke benzinemotoren en STAGE V dieselmotoren.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details