Platform voor de tuin- en groenprofessional
Tobroco-Giant breidt aanbod uit met overname Samac
Toine Brock, CEO TOBROCO-GIANT (rechts) en Jan Alwin Ulderink, CEO ULBO Machinery BV

Tobroco-Giant breidt aanbod uit met overname Samac

TOBROCO-GIANT, de fabrikant van GIANT wielladers, skid steer laders, verreikers en aanbouwdelen neemt het Nederlandse ULBO Machinery BV over. De gerichte overname past is de visie van TOBROCO-GIANT om door te groeien naar een full-liner op het gebied van compact materieel.

ULBO Machinery BV is opgericht 1965 en specialiseert zich in het ontwikkelen, produceren en leveren van een complete lijn verdichtingsmachines zoals trilplaten en trilstampers onder de merknaam SAMAC. Het bedrijf is gevestigd in Zwolle waar de machines ontwikkeld en geproduceerd worden voor de internationale machinemarkt. TOBROCO-GIANT neemt alle faciliteiten en personeel van ULBO Machinery BV over.

Ontwikkeld in Nederland, gebouwd voor de wereld.

De overname brengt twee Nederlandse merken samen die bekend staan om hun kwaliteit en innovatie. “Beide bedrijven hebben veel gemeen en dat zorgt ervoor dat deze overname een grote meerwaarde biedt aan onze klanten, dealers en leveranciers,” aldus directeur en eigenaar Toine Brock van TOBROCO-GIANT. “De machines van GIANT en SAMAC worden geheel in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd in moderne fabrieken in Nederland. Beide merken hebben een toonaangevend productportfolio en staan bekend om hun kwaliteit. Daarnaast blijft het innoveren van de machines continu doorgaan. Op die manier kunnen we het aanbod verder uitbreiden en bestaande modellen optimaliseren.” 

Vruchten plukken van samenwerking

Het uitwisselen van ervaringen op het gebied van ontwikkeling, inkoop, productie en verkoop zorgt ervoor dat de merken zullen profiteren van de samenwerking. Zo hebben beide bedrijven ingezet op elektrificatie van de bestaande modellen. TOBROCO-GIANT heeft inmiddels twee elektrische wielladers en gaat dit aantal flink uitbreiden. SAMAC is in een vergevorderd stadium als het gaat om een elektrische trilplaat en trilstamper. 

Op het gebied van verkoop en service ziet TOBROCO-GIANT volop kansen. “Deze verloopt op dit moment via verschillende dealernetwerken en dat biedt de mogelijkheid om de aanwezigheid van de machines uit te breiden naar meer klanten en meer markten,“ aldus Brock. “Wij beschikken over een netwerk van 750 dealers in ruim 60 landen en dat geeft ons de gelegenheid om de trilplaten en trilstampers direct over een groot aantal landen af te zetten. Daarnaast geeft het dealernetwerk van SAMAC ons nieuwe kansen voor de verkoop van GIANT machines.” 

TOBROCO-GIANT groeit door naar full-liner

Met de overname wordt een verdere stap gezet in het uitbreiden van het aanbod aan compact materieel. Brock: “We investeren enerzijds in nieuwe producten als het gaat om GIANT machines en aanbouwdelen. Anderzijds is dit een mooie uitbreiding van ons portfolio om ook andere marktsegmenten aan te boren. Trilstampers en trilplaten passen perfect bij onze huidige GIANT machines. Of het nu gaat om verhuurbedrijven, hoveniers, stratenmakers of klanten uit het grondverzet, zij zijn reeds bekend met beide merken en kunnen nu dus bij TOBROCO-GIANT terecht voor de aankoop en service. Ons doel is dat we in de toekomst een totaaloplossing kunnen bieden voor bedrijven. Klanten kunnen dan bij één merk terecht voor al hun compacte machines.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details