Platform voor de tuin- en groenprofessional
Tractoren en versnipperaars: betrouwbare merken maken het verschil
De Timberwolf 230HB houtversnipperaar in dieselversie.

Tractoren en versnipperaars: betrouwbare merken maken het verschil

De derde generatie (kleinzonen Frank en Johan) legde nieuwe accenten, richting tuin en park. Hun klanten – de landbouwsector, tuinaannemers, openbare groendiensten, de paardensector en verantwoordelijken voor sportcentra en golfterreinen – zijn tuk op hun tractoren en versnipperaars. U leest hier waarom.

Tekst Philip Doutreligne    |    Beeld Thomas BV

Performante houthakselaars

De firma Thomas verdeelt de professionele houtversnipperaars en shredders van het merk Timberwolf, dat al ruim dertig jaar toonaangevend is. Met zijn innovatieve onderzoeks- en ontwerpproces blijft het bedrijf nieuwe prestatieniveaus en kwaliteitsnormen stellen voor de hele sector. De laatste jaren heeft Timberwolf veel geïnvesteerd in het produceren van machines die voldoen aan de lage-emissienormen. Het hele gamma is dan ook verkrijgbaar met milieuvriendelijke benzinemotoren.

De Timberwolf houtversnipperaars worden aangeboden in uitvoeringen met een snelverkeer wielstel, met rupsbanden of aftakas-aangedreven. Het kleinste type, de TW 13/75 G, is voorzien van een 13 pk benzinemotor; het kan stammen aan tot 75 mm, kan geleverd worden met lucht- of massieve banden, en beschikt over een positieve mesinvoer; zijn gewicht bedraagt slechts 188 kilogram.

De TW PTO/150H beschikt over een aangedreven aftakas en een hydraulische invoer. Hij weegt 400 kilogram, heeft een eigen hydraulisch systeem en is daarmee de ideale oplossing voor de groenprofessional die over een compacte tractor vanaf 35 pk beschikt. Hij kan takken aan van 150 mm.

De Boomer 50 in actie.

De Boomer 50 in actie.

Kenmerken van de TW 230DHB zijn dan weer: een dieselmotor, een hydraulische invoer van 230 x 160 mm, een geremd snelverkeer wielstel, een laag eigen gewicht (minder dan 750 kg – rijbewijs B) en een doorvoer van 5 ton per uur. Hiermee is deze versnipperaar een allrounder.

Wanneer u ‘off road’ moet gaan, biedt de houtversnipperaar op rupsonderstel het antwoord. Twee versies; 23 of 28 centimeter doorvoeropening! De rupsaandrijving heeft  twee snelheden en kan bij de TW230 VTR door een deuropening van 80 centimeter – dankzij de hydraulisch verstelbare rupsaandrijving. Ideaal voor plekken die anders moeilijk te bereiken zijn.

Kleine tractoren, grootse prestaties

Ook op vlak van compacte tractoren weet de firma Thomas zich te onderscheiden, met het merk New Holland, wereldwijde marktleider in landbouwmachines. Deze compacte machines voldoen ruimschoots aan de noden van de meest kieskeurige en veeleisende groenprofessional.

De Boomers 25 tot 50 van New Holland bestaan in diverse uitvoeringen, met motorisaties van 23 tot 47 pk en hydrostatische transmissies met twee of drie bereiken. De Boomers 30 tot 50 zijn eveneens verkrijgbaar met een mechanische transmissie; de klasse 2 machines met een 12 X 12 synchromesh transmissie en de klasse 3 met een 20 X 20 synchromeshtransmissie, met optie voor een kruipbak.

Of het nu gaat om grasmaaien, een weide egaliseren, een afvoerkanaal graven, de tuin bewerken, sneeuw ruimen, een stal reinigen of een hek installeren: Boomer tractoren munten uit in elke klus. Bij deze tractoren is werktuigen vervangen kinderspel en schakelt u dus makkelijk over op ander werk. Hun betrouwbaarheid en multi-inzetbaarheid worden nog versterkt door een driepuntshef van eerste categorie, een hydraulisch regelventiel achteraan (standaard op de modellen 20 en 25) of twee hydraulische regelventielen achteraan (standaard op de modelen 30, 35, 40 en 50).

De Rotadairon omkeerfrees.

De Rotadairon omkeerfrees.

Omkeerfrezen voor elke klus

Thomas verdeelt eveneens de omkeerfrezen van Rotadairon. Deze worden ingezet bij allerhande grondvoorbereidende werken in de tuin- en parkaanleg. Ze zijn geconcipieerd voor gebruik met zowel compacte als zwaardere (+280 pk) tractoren. Hun werkbreedtes variëren van 75 tot 400 centimeter en de werkdieptes gaan tot 25 centimeter.

Aantrekkelijk dienstenpakket

Alle medewerkers van de firma Thomas krijgen voortdurend opleiding en bijscholing  Een modern uitgeruste werkplaats en een uitgebreid onderdelenmagazijn zorgen ervoor dat de gespecialiseerde medewerkers een perfecte en snelle service kunnen garanderen, in Merchtem of bij u op de werf.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details