Platform voor de tuin- en groenprofessional
Tuin is niet compleet zonder verlichting. Niets is te gek met  slimme verlichting
Vijver- en tuinverlichting vormen samen een prachtig en sfeervol geheel.

Tuin is niet compleet zonder verlichting. Niets is te gek met slimme verlichting

Een tuin is niet compleet zonder verlichting. Of het nu om zwembad-, vijver- of normale tuinverlichting gaat, met de Heissner SmartLights van CF Group Benelux zet je jouw tuin in de spotlight. Johan van Weert, Accountmanager voor de Nederlandse markt, vertelt: “Het woordje ‘smart’ zegt het al. Het hele systeem werkt erg simpel: alles gaat automatisch en iedereen installeert het in een handomdraai.”

Verlichting in- en om het zwembad met Heissner SmartLights.

Maar wat is zo’n Heissner SmartLight nou precies? Van Weert legt uit: “Heissner SmartLights zijn op afstand bedienbare verlichting. Je installeert ze gemakkelijk in- en om de tuin. Daarnaast hebben we ook bijzondere verlichting voor zwembaden en vijvers. Met één druk op de knop, verlicht je je hele tuin. En dat allemaal via een handige app of met een afstandsbediening.” Voor zo’n compleet pakket Heissner SmartLights is CF Group Benelux de specialist. Het bedrijf is namelijk een groothandel en leverancier van zwembad- en vijvergerelateerde producten. Zo levert CF Group Benelux rechtstreeks aan zwembad- en vijverbouwers.

Een breed assortiment aan verschillende lampen.

Het begrip automatisering is niet meer weg te denken uit de tuinwereld. “Je hoort steeds meer mensen zeggen: ik wil ook op afstand mijn tuinverlichting aan- en uit kunnen zetten. En dat kan met Heissner SmartLights: ze zijn ook op afstand bedienbaar”, vertelt Van Weert. Het systeem is ook nog eens erg makkelijk te installeren, daar hoef je geen hovenier of elektricien voor te zijn. “Je verbindt alle lampen met elkaar, steekt de stekker in het stopcontact, downloadt de app en stelt je verlichting in. Praktisch en functioneel.” En heb je toch nog een donkere hoek in je tuin? Dan sluit je makkelijk een extra lamp aan, die automatisch meedraait met de rest van het systeem. 

Ook voor hoveniers is CF Group Benelux een uitermate geschikte leverancier. “Vaak komen hoveniers via zwembadbouwers bij ons”, legt Johan uit. “Hoveniers delen hun ideeën en wij maken een complete offerte. We kijken bijvoorbeeld hoeveel meter kabel er nodig is en wat de wensen zijn qua verlichting. We leveren alles gewoon op een pallet en de installatie wijst zichzelf!”

Een wereld aan mogelijkheden

Met een Heissner SmartLight-systeem zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo zijn er twee soorten beschikbaar: klanten kunnen kiezen voor warm wit licht, of voor RGB. Met RGB-licht geeft een SmartLight verlichting in iedere gewenste kleur. “De meeste mensen kiezen voor warm wit licht”, zegt Van Weert. “Maar we kijken altijd naar de wensen van de klant. Zo zijn er niet alleen lampen voor een zwembad of een vijver, maar ook die je bijvoorbeeld in een wand of in een oprit kunt plaatsen. Het zijn allemaal losse componenten die je koppelt aan één systeem.”

Met het volledig geautomatiseerde systeem is het zelfs mogelijk om nieuwe technologieën te koppelen. “Je maakt het zo geavanceerd als je zelf wilt: het systeem is bijvoorbeeld ook te besturen met Alexa of Google Home. Hierdoor kun je met je stem aangeven wanneer je de verlichting in- of uit wilt schakelen. Wil je nog een stapje verder gaan? Als je via Google Home je locatie deelt, kun je de verlichting zo instellen dat deze aangaat als je de oprit oprijdt. Dat is toch ideaal?” 

Ook ziet Van Weert regelmatig klanten die experimenteren met het systeem: “Een paar klanten zijn zo ver dat ze er allerlei artikelen aan koppelen, die eigenlijk niks met het systeem te maken hebben. Zo hebben ze bijvoorbeeld een camera geïnstalleerd. Als deze camera een beweging waarneemt, gaat de verlichting aan. Kortom: met Heissner SmartLights is niets te gek, er is een wereld aan opties beschikbaar!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details