Platform voor de tuin- en groenprofessional
Tuinaanleg en -onderhoud op accu
De hovenier is blij met de service en de samenwerking met de dealer.

Tuinaanleg en -onderhoud op accu

Accu buiten de machine voor betere koeling en makkelijk wisselen

\Hoveniersbedrijf Boerhof in Olst houdt zich bezig met ontwerp, aanleg en onderhoud van tuinen. Met een team van zes hoveniers en twee interne medewerkers had het bedrijf al vroeg in de gaten dat je voor het onderhoud van tuinen prima met accutuinmachines kunt werken: “We werken nu al vier jaar met EGO, vanwege de goede prijs/kwaliteitverhouding, maar ook vanwege de service en lange garantie.”

Boerhof investeerde in een breed pakket aan EGO machines.

Het hoveniersbedrijf was er op tijd bij met de overstap naar accu. Met enige regelmaat voert Boerhof namelijk klussen uit voor gemeentes. Eigenaar Nick Boerhof:  “In aanbestedingen wordt tegenwoordig geëist dat handgedragen machines emissie-arm zijn. Met al onze EGO machines voldoen we hier perfect aan. Daarbij schaften we vorig jaar ook een Tielbürger veegmachine met EGO motor en accu aan. De keuze voor deze machine lag voor de hand. We hadden de accu’s toch al in huis.”  

De gebruiker kan eenvoudig de accu wisselen.

Het bedrijf maakt gebruik van veel verschillende soorten machines voor het onderhoud van tuinen en openbaar groen. Er is daarom een bewuste keuze gemaakt om te werken met EGO, waarbij alle accu’s passen op alle machines uit hun assortiment. “We hebben geïnvesteerd in een breed pakket aan machines waaraan we er zo nu en dan eentje toevoegen. We hebben inmiddels diverse heggenscharen met korte en lange bladen, een multitool met kantensteker en stokzaag, bosmaaier, kettingzaag en sinds vorig jaar ook de EGO zitmaaier. We hebben ook verschillende accugroottes aangeschaft. Hiermee kunnen onze hoveniers, afhankelijk van het type klus, variëren in accugrootte. Voor zwaar werk zet je er eenvoudig een grotere accu op. We beschikken ook over rugharnassen waarmee je de accu op je rug draagt en minder belasting op je armen hebt. In het begin was ik wel huiverig over het werken met accu en vooral over de levensduur ervan. Maar we werken nog altijd met de accu’s die we vier jaar geleden kochten. Regen, zand, vallen, stoten; ze blijven het doen.”

Slimme technologie

Deze EGO Power+ Arc Lithium 56V-accu heeft een innovatief, boogvormig ontwerp om de accu maximaal te koelen. Hierdoor is de batterij beschermd tegen oververhitting. Ook is de accu voorzien van de innovatieve Keep Cool-technologie: die zorgt ervoor dat de cellen hun optimale temperatuur behouden voor een langere levensduur. De EGO Power+ Arc Lithium-accu van 56V  maakt gebruik van intelligent energiebeheer om altijd het beste vermogen, prestatie en levensduur te geven.

Nick Boerhof werkt in zijn hoveniersbedrijf met verschillende EGO machines.

‘Nooit problemen mee’

Bij Hoveniersbedrijf Boerhof worden de accu’s elke avond opgeladen in de opslaghal van het bedrijf. Daarnaast hebben de hoveniers een snellader bij zich. Zo kunnen ze tijdens het werk wisselen van accu en deze ook weer snel opladen. De machines van EGO worden geïmporteerd door Stierman De Leeuw en verspreid door een uitgebreid dealernetwerk. “Onze dealer is Bruggeman Tuin en Park uit Broekland. Die zit bij ons praktisch om de hoek. Zo hebben we altijd kennis en service dichtbij.” Boerhof is erg tevreden over de aangeschafte machines. “Voor mij is wel bewezen dat EGO een goed merk is. We gebruiken de machines dagelijks en hebben er eigenlijk nooit problemen mee. Is er toch een keer een storing, dan kunnen wij altijd bij onze dealer terecht voor reparatie of een nieuwe machine onder de garantie. Een week zonder machine kan ik mij simpelweg niet permitteren. De samenwerking met Bruggeman en de service die EGO verleent, is daarom perfect voor ons.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details