Platform voor de tuin- en groenprofessional
Tuingereedschap met  uitwisselbare accu
De 18 Volt accuheggenscharen voor het moeiteloos vormen en snoeien van heggen, bossages en struiken.

Tuingereedschap met uitwisselbare accu

Vijf nieuwe semi-professionele accutuinmachines 

Metabo breidt de reeks accutuingereedschap uit. De fabrikant van elektrisch gereedschap introduceert vijf nieuwe accutuinmachines: een grasmaaier, drie heggenscharen en een grastrimmer. De nieuwe serie werkt op het merkoverkoepelende accussysteem CAS (Cordless Alliance System).  

De 18 Volt accu-grastrimmer RTD 18 LTX BL 30 is met een maaicirkel van 30 cm ideaal voor maaien, trimmen en afwerken.

Metabo bracht vorig jaar zijn eerste lijn accutuinmachines uit, gericht op de hovenier. Deze nieuwe, semi-professionele lijn is gericht op de zzp’er die zijn geld verdient met accumachines en ook in zijn eigen tuin aan de slag gaat, vertelt Enno Riemersma, brand- en productmanager bij Metabo. “Voordeel voor deze doelgroep is dat zij al beschikken over de accu’s, bijvoorbeeld omdat zij een accuboormachine gebruiken tijdens hun dagelijks werk. Dus zij hoeven alleen de body te kopen en geen accu’s en laders om in hun eigen tuin te werken met dit gereedschap. De kwaliteit is voor beide series uitstekend, alleen is de professionele lijn geschikt voor langduriger gebruik. Deze nieuwe lijn is gericht op de wat kleinere tuin, zoals bij een eengezinswoning.”

De nieuwe lijn accutuingereedschap van Metabo.

Vijf nieuwe machines

De serie bestaat uit vijf nieuwe accumachines. De compacte, lichtgewicht accu-grasmaaier RM 36-18 LTX BL 36 is wendbaar en combineert twee functies: hij maait en mulcht grasmatten met een oppervlak tot 350 m2. “Dat is ideaal voor tuinen van eengezinswoningen“, aldus Riemersma. “Dankzij de krachtige borstelloze motor heeft de grasmaaier een langere looptijd. Bij kort gras maait deze grasmaaier bijvoorbeeld met twee 18 Volt accu-packs met 5.2 Ah tot wel 70 minuten.“ 

De compacte accu-grasmaaier RM 36-18 LTX BL 36.

Een ander nieuw product voor het onderhoud van gras is de 18 Volt accu-grastrimmer RTD 18 LTX BL 30. De lichte en compacte trimmer heeft een maaicirkel van 30 cm en is ideaal voor maaien, trimmen en afwerken. De gebruiker kan de draad tijdens het gebruik heel gemakkelijk bijstellen. Een inklapbare beschermingsbeugel biedt bescherming voor bomen, struiken en andere obstakels en zorgt ervoor dat de draad minder snel slijt. 

Voor het moeiteloos vormen en snoeien van heggen, bossages en struiken nam Metabo de lichte 18 Volt accuheggenscharen HS 18 LTX 45, HS 18 LTX 55 en HS 18 LTX 65 op in haar programma. Deze heggenscharen zijn verkrijgbaar met een meslengte van 45, 55 en 65 cm. De diamantgeslepen messen zorgen voor een nauwkeurig snoeibeeld. Ook deze machines hebben een lange looptijd: bij snoeiwerkzaamheden kan met een 18 Volt accu-pack met 2.0 Ah per acculading wel 48 minuten worden doorgewerkt. De heggenscharen zijn voorzien van een extra veiligheidsschakelaar en snelstop van de messen. In oktober wordt de lijn verder uitgebreid met onder meer accukettingzagen. Alle machines worden geleverd door de bekende technische groothandels en andere Metabo-verkooppunten. 

Universeel accusysteem

Metabo staat voor krachtig accu-gereedschap en is met haar LiHD-technologie de toonaangevende aanbieder in het accu-segment. De LiHD-technologie is de basis voor het accusysteem CAS (Cordless Alliance System), dat bestaat uit machines en elektrisch gereedschap van verschillende, branchespecifieke fabrikanten. Het systeem, ontwikkeld op initiatief van Metabo, werkt inmiddels op gereedschap van zo’n dertig merkfabrikanten. Riemersma: “En dat wordt dit jaar nog verder uitgebreid. Binnen dit accusysteem zijn alle machines van de CAS-merken voor 100% uitwisselbaar. Zo beschikt de gebruiker altijd over een passende accu voor zijn gereedschap.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details