Platform voor de tuin- en groenprofessional
Uitbreiding assortiment met kettingzaag, heggenscharen, combisysteem en dompelpomp
Er werden drie nieuwe accuheggenscharen aan het assortiment toegevoegd.

Uitbreiding assortiment met kettingzaag, heggenscharen, combisysteem en dompelpomp

Een accutuinmachine voor elke klus

Metabo breidt het accutuinprogramma steeds verder uit. Zo introduceert de fabrikant een nieuwe accukettingzaag, een accu-combisysteem, nieuwe accu-heggenscharen en een accu-dompelpomp. Alle nieuwe machines werken op de accu’s van het Cordless Alliance System (CAS). Binnen dit systeem kunnen inmiddels al meer dan driehonderd machines van meer dan dertig verschillende merken worden gecombineerd.

Metabo breidt het assortiment accutuinmachines steeds verder uit.

Vanuit de markt komt er steeds vraag naar accu-aangedreven machines, vertelt brandmanager Enno Riemersma van Metabo. “Daar spelen we met deze nieuwe machines op in. Voor gebruikers is het handig dat op al onze machines dezelfde 18V CAS-accu past, ook die van andere fabrikanten.”

Dat geldt dus ook voor de nieuwe, krachtige accu-kettingzaag MS 36-18 LTX BL 40. Die is ideaal voor het snel en gelijkmatig vellen van bomen, het verwijderen van takken en het op maat zagen van hout. De kettingzaag levert met zijn borstelloze motor met directe aandrijving een constant hoog koppel. Zo realiseert de machine maximale acculooptijden en een extreem hoge kettingsnelheid tot 22 m/s. Deze snelheid kan traploos worden ingesteld. De accu-kettingzaag heeft verschillende voordelen ten opzicht van benzine-aangedreven kettingzagen, vertelt Riemersma. “Zo is hij onderhoudsarm door de duurzame, onderhoudsvrije brushless motor. Ook is hij milieuvriendelijk en bijzonder stil, wat hem geschikt maakt voor werk in lawaaigevoelige omgevingen. De automatische kettingsmering zorgt voor het hoogste zaagvermogen bij minimaal onderhoud. De ketting kan gemakkelijk en snel worden opgespannen of vervangen.”

Kettingzaag op accu.

Daarnaast is de accu-kettingzaag voorzien van diverse veiligheidsfuncties, zoals een kettingsnelstop en een extra veiligheidsschakelaar die voorkomt dat de gebruiker de machine per ongeluk kan starten.

Ook voegde Metabo drie nieuwe modellen toe aan het assortiment accu-heggenscharen: HS 18 LTX BL 55, HS 18 LTX BL 65 en HS 18 LTX BL 75. Afhankelijk van de toepassing beschikken ze over een meslengte van 55, 65 of 75 cm. De heggenscharen zijn erg krachtig door de borstelloze motor met een hoog slagtoerental en knippen dankzij het Dual-knipsysteem zeer nauwkeurig. 

Accu-combisysteem

Voor gebruikers die graag verschillende functionaliteiten combineren in één machine, introduceert Metabo het all-in-one accu-combi-systeem. Riemersma: “Het systeem bestaat uit een op 2×18 Volt werkende accu-aandrijving en drie opzetstukken: een bosmaaier, een stokkettingzaag en een heggenschaar. Die zijn snel en zonder gereedschap te verwisselen.”

Het accu-combisysteem combineert drie functionaliteiten.

Het stokkettingzaag-opzetstuk MA-MS 25 met een grote trekkracht zorgt bij een kettingsnelheid tot maximaal 18 m/s voor exacte en krachtige zaagsnedes. Het opzetstuk is voorzien van een haak, waarmee afgezaagde takken gemakkelijk uit de boom verwijderd kunnen worden. Het bosmaaier-opzetstuk MA-FS 40 is met een maaicirkel van 40 cm ideaal voor maai-, trim- en snoeiwerkzaamheden. De draad  is snel en makkelijk bij te stellen of te vervangen. Het krachtig heggenschaar-opzetstuk MA-HS 50 voor snoei- en trimwerkzaamheden zorgt met de aan beide zijden diamantgeslepen en lasgergesneden mestanden voor optimale knipresultaten. De mesbalk is in dertien stappen verstelbaar. 

Tot slot voegde Metabo een accu-dompel- en regentonpomp toe aan het assortiment. “Het apparaat kan als oppervlakafzuigende drinkwater-dompelpomp worden gebruikt voor ontwatering en als regentonpomp om de tuin mee te sproeien. Met een 18 Volt accu-pack met 2.0 Ah pompt het apparaat tot zeshonderd liter water uit in slechts zeventien minuten.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details