Platform voor de tuin- en groenprofessional
Update Factsheets De Groene Stad

Update Factsheets De Groene Stad

Wetenschappelijk overzicht meerwaarde van groen

Stichting De Groene Stad publiceert een volledig herziene versie van de bekende factsheets. Al jaren bieden de factsheets een breed overzicht van allerlei wetenschappelijk bewezen meerwaarden van groen, aangevuld met aanbevelingen. Onder groen wordt in deze alles verstaan van kamerplanten tot groene wanden en van bollen en vaste planten tot heesters en bomen. De samenstellers, voornamelijk wetenschappers van Wageningen University & Research zijn redactioneel verantwoordelijk voor de grote update.

Welke werking heeft de aanwezigheid van groen op de ligduur van patiënten in een ziekenhuis? Is er een relatie tussen het ervaren van straatoverlast en de aanwezigheid van groen? Kunnen we de betrokkenheid van de buurtbewoners vergroten met de openbare inrichting? Het zijn inzichten die in de factsheets naar voren komen. 

Binnen, aan, op en rondom gebouwen

Er zijn specifieke factsheets voor de thema’s leren, wonen, werken en zorg. Een vijfde, algemene factsheet focust op overkoepelende effecten van groen, als waterhuishouding, biodiversiteit, vastgoedwaarde en geluid. De onderzoeken en resultaten hebben betrekking op binnen en buitengroen. Tevens raken de factsheets dimensies aan als daken en gevels. 

Vrij beschikbaar

De factsheets zijn vrij beschikbaar via degroenestad.nl/factsheets. Dezelfde website biedt via degroenestad.nl/facts ook de mogelijkheid om losse facts te bekijken en deze ook snel te filteren op onderwerp.

De Groene Agenda

Uitgever van de factsheets is De Groene Agenda. Dit is een kennis- en onderzoeksprogramma van Royal FloraHolland, De Groene Stad en Wageningen University & Research en wordt mogelijk gemaakt door Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details