Platform voor de tuin- en groenprofessional
Vakbeurs Openbare Ruimte zeer geslaagd

Vakbeurs Openbare Ruimte zeer geslaagd

Op 6 februari 2020 stond Brussels Expo weer volledig in het teken van openbare ruimte. Het grootste evenement voor ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van de publieke ruimte werd dit jaar aangevuld met Vakbeurs Klimaat en Vakbeurs Mobiliteit. Dit 3-in-1 concept werd een groot succes.

Het bezoekersaantal is ten opzichte van vorig jaar met 27 % gestegen. Op 6 februari 2020 bezochten maar liefst 1.590 professionals de beurs. De vakbeurs stond volledig in het teken van netwerken, kennisdeling en innovaties. Er stonden dit jaar 180 enthousiaste exposanten op de beursvloer. De beurs behandelde de hoofdthema’s: Advies & Beheer, Landschapsarchitectuur & Ontwerp, Bestrating, Spelen, Licht, Straatmeubilair, Groen, Mobiliteit en Klimaat, waarvan de laatste twee extra werden belicht op hun eigen stuk beursvloer: Vakbeurs Mobiliteit en Vakbeurs Klimaat.

Nog nooit zoveel beursbezoekers vergaarden kennis bij de meer dan 40 lezingen, verdeeld over zeven lezingruimtes. Zo was er onder meer de opvallende gele safaribus van Boomkwekerij Ebben, het Theater van Vlario met paraplu’s aan het plafond, de Mobiliteits- en Klimaatklap waar men met een hoofdtelefoon luisterde naar de sprekers én het mooi aangeklede en ruimte Theater van ITS. De populairste lezingen waren “Verticale bossen: stad van de toekomst’ van Van den Berk Boomkwekerijen en ‘De multifunctionele en biodiverse wadi’, gegeven door Aquafin.

Op de beursvloer troffen bezoekers meerdere initiatieven aan. Zo verzamelde een illustrator gedurende de dag input van bezoekers en exposanten om een illustratie te creëren over de toekomst van de openbare ruimte. Welke innovaties gaan onze toekomst kleuren? Hoe houden we de steden bereikbaar en klimaatbestendig? Aan het einde van de dag pronkte er een groot doek gevuld met toekomstbestendige innovaties en oplossingen op de beursvloer.

Houd de officiële kanalen van de website in de gaten voor meer informatie over editie 2021 en voor een terugblik op de geslaagde beurseditie van 2020.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details