Platform voor de tuin- en groenprofessional
Events

Vakevenement GroenTechniek Holland: 14-17 september

Luchtfoto-3
Het evenemententerrein in Biddinghuizen.

Tekst | Ramona Kezer 

Beeld | Fedecom Fairs

15 augustus 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Vakbeurs voor de groenprofessional

Van 14 tot en met 17 september 2022 staat het vakevenement GroenTechniek Holland (GTH) weer op de agenda. De beurs wordt gelijktijdig georganiseerd met AgroTechniek Holland (ATH) op het evenemententerrein van Walibi in Biddinghuizen. “Iedere beurs behoudt zijn eigen thematiek en paviljoens, zodat bezoekers zich thuis blijven voelen op hun eigen beurs”, vertelt beursorganisator Willem Bierema van Fedecom Fairs.

Er worden deze editie weer veel bezoekers verwacht.

Alle grote merken staan er deze editie weer met duizenden machines, apparaten en gereedschappen voor beheer en onderhoud van de groene openbare ruimte. Exposanten kunnen op hun eigen stand de machines demonstreren. Serieus geïnteresseerden kunnen hier de machine uitproberen. Ook zijn er diverse themapaviljoens, waarin aandacht wordt besteed aan onder andere het stikstofdossier, de groene leefomgeving en alternatieven voor fossiele brandstof. Bierema: “Dit zero emission-paviljoen hadden we ook al in 2019. Het blijft een actueel thema, omdat er steeds vaker om wordt gevraagd door overheid en eindgebruiker. Daarnaast scheelt het in brandstofkosten en onderhoud. Er zijn inmiddels al emissieloze grote maaimachines en tractors. Naast elektrisch komt ook waterstof hier goed aan bod. Voor het eerst hebben we dit jaar een ‘zo goed als nieuw’-paviljoen met demomachines. Die zijn niet ouder dan een jaar en hebben niet meer dan vijfhonderd uur gedraaid. Een uitkomst voor de hovenier die direct een machine nodig heeft. Zo heeft hij geen last van de lange levertijden.”  

Op de beurs: een goede manier om veel verschillende machines en merken te zien.

Innovatieprijs

Exposanten kunnen hun innovaties – die nog niet eerder op een beurs te zien waren – aanmelden voor de innovatieprijs het Gouden Klavertje Vier. Een vakjury bepaalt wie deze mooie onderscheiding krijgt. 

Serieus geïnteresseerde bezoekers kunnen ook machines uitproberen.

En er is nog veel meer te zien. Zo vindt op de beurs het Benelux-kampioenschap Timbersports plaats en een carving-kampioenschap, waarbij beelden worden gemaakt met een kleine kettingzaag.

Nadat er door corona de afgelopen twee jaar amper evenementen konden plaatsvinden, is de animo groot, merkt de organisator. “Omdat het terrein veertig hectare groot is, is er volop ruimte. Exposanten kunnen zich nog steeds aanmelden, we zaten begin juni op zo’n 90%. Bezoekers worden uitgenodigd door de exposanten en we verwachten dat er vooral beslissers en belangrijke beïnvloeders komen.”

Eigen identiteit

Het is de eerste keer dat de evenementen GroenTechniek Holland en AgroTechniek Holland tegelijkertijd plaatsvinden. Beide beurzen behouden hun eigen identiteit qua beursconcept en bezoekerswerving. Er is wel een vrije doorloop tussen beide beurzen. Groenprofessionals kunnen dus na hun bezoek aan GTH ook de beurs ATH bezoeken. Bepaalde agromachines zijn immers ook interessant voor hoveniers, zoals tractoren, graafmachines en shovels. Andersom hebben agrarisch ondernemers vaak een flink gazon en kijken zij ook naar de professionelere tuinmachines.
Er waren al exposanten die op beide beurzen stonden, zij staan nu in het tussengedeelte. 

Vanaf de eerste editie van GTH in 2013 bezochten gemiddeld zo’n 18.000 hoveniers, medewerkers van gemeenten, greenkeepers, aannemers, studenten en overige groenprofessionals de beurs GTH. Bierema verwacht niet dat dit aantal nu ook zal verdubbelen. “Er zat altijd al overlap in de bezoekers van beide beurzen. We denken wel dat we er nu een bezoekersgroep bij krijgen, waarvoor we eerder te weinig interessant waren. Die overlap was ook de reden om de beurzen naast elkaar te organiseren. We willen de exposanten zo’n groot mogelijk bereik leveren tegen een lage kostprijs. We hebben de tarieven kunnen bevriezen. Fijn in deze tijd waarin alles duurder wordt.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Michel van Strijp

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details