Platform voor de tuin- en groenprofessional
VBS Irrigatiesystemen:  de échte specialist in irrigatie

VBS Irrigatiesystemen: de échte specialist in irrigatie

Al 28 jaar geldt VBS Irrigatiesystemen als voortrekker van en koploper in efficiënte irrigatie- en beregeningssystemen. De bijna 1000 projecten in binnen- en buitenland en de diverse erkenningen vanuit de internationale irrigatiesector liegen er niet om: dit is dé irrigatiepartner voor het professionele groenbedrijf.

Dat VBS Irrigatiesystemen zichzelf dé specialist mag noemen, is niet uit de lucht gegrepen. Zaakvoerder Paul Van Breda stond begin jaren negentig mee aan de wieg van de European Irrigation Association en werd als allereerste Belg en European door de International Irrigation Association erkend als Certified Irrigation Designer en Certified Irrigation Auditor. Zijn bedrijf installeert al 28 jaar irrigatiesystemen voor sportvelden, golfterreinen en andere groene zones en stelt zich naar de groenprofessional op als totaalaanbieder van oplossingen en services voor efficiënte irrigatiesystemen met optimaal watermanagement. Het opstellen van een beregeningsplan op maat, aangevuld met de nodige meetstaten en lastenboeken, is daarvoor in de regel het startpunt, maar VBS biedt tevens de nodige kwaliteitsproducten om de installatie te realiseren, ondersteuning bij de uitvoering en naservice bij problemen.

VBS Irrigatiesystemen zorgt voor een gedetailleerd beregeningsplan, opgesteld door een Certified Irrigation Designer.

 

In functie van bodem, plant en klimaat

Rode draad doorheen het volledige pakket aan oplossingen en diensten is de agronomie van de ondergrond. VBS begrijpt als geen ander dat irrigatie niet om de sproeier, maar wel om de bodem draait. Het doel van irrigatie is immers om die bodem optimaal als buffer te gebruiken. Dat betekent dat hij voldoende beregend moet worden opdat de aanwezige planten de nodige voedingsstoffen kunnen opnemen, maar ook niet meer dan dat. Het evenwicht tussen veldcapaciteit en verwelkingspunt moet steeds in stand gehouden worden, en daarin hebben zowel het type bodem als de beplanting en het klimaat hun aandeel.

Bij VBS Irrigatiesystemen wordt elk beregeningsplan daarom door een Certified Irrigation Designer opgesteld en zorgvuldig op de specifieke condities van het project afgestemd.  Daarvoor wordt elke tuin in functie van bodemvariatie, plant- of gewastype, en schaduw of bezonning in verschillende zones opgedeeld, die elk afzonderlijk aangestuurd kunnen worden. Dat levert de nodige flexibiliteit om enkel te beregenen waar en wanneer dat echt nodig is.

Dankzij de huidige communicatietechnologie is het bovendien steeds eenvoudiger om het bodem-waterevenwicht en de efficiënte werking van het beregeningssysteem doorheen de tijd op te volgen. Quasi alle systemen die VBS Irrigatiesystemen vandaag aflevert, zijn voorzien van Bluetooth, Wi-Fi, 3G of 4G modules waarmee de tuinaannemer het systeem kan monitoren. Veranderen de weers- of klimaatomstandigheden, dan kan hij de werking van het systeem dus vanop afstand aanpassen om aan de actuele behoeftes te voldoen.

Installatie zonder zorgen

Hoewel VBS Irrigatiesystemen 28 jaar geleden zelf als installatiebedrijf in de markt stapte, stelt het zich vandaag in grote mate ten dienste van de tuinaannemer die de installatie voor zijn eigen rekening wil nemen. Ondertussen is het bedrijf namelijk ook invoerder van topmerk RainBird en levert het in dat gamma diverse pakketten, met focus op kwalitatieve materialen en een eenvoudige installatie. Er wordt gekozen voor plug-and-playsystemen en materialen die geen extra gereedschap vereisen, en een duidelijk installatieplan maakt elk pakket compleet. Opdat de groenprofessional zijn prijs meteen accuraat kan inschatten, geeft VBS indien nodig ook een indicatie van de installatieduur. Verder kunnen tuinaannemers bij het bedrijf terecht voor opleidingen of begeleiding op de werf. En doen er zich uiteindelijk toch problemen voor, dan is er nog het serviceteam. Dat gaat in het seizoen elke dag de baan op om irrigatiesystemen doorheen het hele land na te kijken, af te regelen en te depanneren. Zo ziet de tuinaannemer zich altijd ondersteund en leveren irrigatiesystemen seizoen na seizoen dezelfde optimale prestaties.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details