Platform voor de tuin- en groenprofessional
Veelzijdige zwenklader voor de groene sector
De AS600 zwenklader met veegmachine.

Veelzijdige zwenklader voor de groene sector

Vraag neemt nog steeds toe

Fred werkt al sinds 1987 als verkoopadviseur  voor Ahlmann Nederland en heeft van jongs af aan al affectie met machines en wielladers. “Ahlmann was destijds nog geen grote speler in deze markt, dus daar zag ik wel een uitdaging in.”

Jarenlange ervaring en expertise

Ondertussen is Ahlmann al decennialang leverancier van verschillende soorten wielladers voor Nederland en België. “We leveren niet alleen unieke zwenkladers, maar ook altijd nog de traditionele front- en knikladers en een ruim assortiment uitrustingsstukken. Vooral dat laatste kan interessant zijn voor hoveniersbedrijven, denk bijvoorbeeld aan een heggensnoeier”,
vertelt Fred.

De AS600 zwenklader met heggensnoeier.

De laatste jaren is de markt van Ahlmann erg gegroeid. “In de beginjaren leverden we alleen maar grotere machines, voornamelijk voor de infrasector en grote boeren. Door de toenemende vraag naar kleine en compacte machines, was destijds de introductie van de Ahlmann Zwenklader AZ 4 een schot in de roos. Deze vraag neemt de laatste jaren nog steeds toe.” Vooral in de groene sector, vertelt Fred: “Er zijn tegenwoordig veel kleine hoveniers die kleinere machines nodig hebben. De groene sector is echt aan het mechaniseren. De unieke Ahlmann zwenkladers zijn zo compact en veelzijdig, dat ze voor deze sector heel interessant zijn.” 

Unieke zwenkladers

Steeds meer werk wordt uit handen genomen door machines. Fred: “Als mensen op zoek zijn naar een machine, kiezen ze vaak de meest voor de hand liggende optie. Dit is meestal een machine die doet wat die moet doen.” Als verkoopadviseur probeert Fred mensen het beste advies te geven als het gaat om deze aankoop. “Een zwenklader is vaak een betere optie. De zwenkladers van Ahlmann beschikken over standaardfuncties die een reguliere kniklader niet heeft: een luxe en ruime cabine, makkelijke instap, grote hydraulische capaciteit, vierwielbesturing, een hoge uitkiephoogte, een snelheid van 30 km/u voor transport op de weg en nog veel meer.” De meerprijs van deze machines geeft ook daadwerkelijk meerwaarde volgens Fred.

De zwenkladers van Ahlmann zijn voorzien van vele uitzonderlijke standaardfuncties.

Compact en veelzijdig

Fred is vooral heel enthousiast over de AS600 zwenklader. “Dit is een mooi compacte en luxe machine met veel functies. Ons 180 graden zwenksysteem biedt de bestuurder meer mogelijkheden in krappe ruimtes dan een kniklader.” De AS600 beschikt over een aantal standaardfuncties die niet voor de hand liggen. Fred: “Een extra luxe is de lastcompensator (dansonderdrukking), waarmee de machine en de cabine in balans blijven. Ook wanneer er gezwenkt of gereden wordt met lading.” 

Met het 180 graden zwenksysteem zijn de zwenkladers van Ahlmann erg veelzijdig.

Naast luxe standaardfuncties, zijn er ook nog uitbreidingsmogelijkheden voor de AS600. Zo kan er een extra hydraulische pomp worden geïnstalleerd, die de machine voor nog meer doeleinden geschikt maakt. “De extra hydraulische pomp fungeert als secundaire aandrijving voor bijvoorbeeld een heggensnoeier. Zo kan er met constante omwentelingen gemaaid worden, ook tijdens het rijden of zwenken”, vertelt Fred.

Volgens Fred moeten mensen de mogelijkheden van een zwenklader niet onderschatten: “De machine biedt zo veel meer en het unieke zwenksysteem komt elk moment van de dag van pas. Als kers op de taart levert Ahlmann ook machines op maat. Volledig custommade voor de klant.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details