Platform voor de tuin- en groenprofessional
Veertien modellen voor de hovenier. Minigravers met power

Veertien modellen voor de hovenier. Minigravers met power

Hitachi staat wereldwijd bekend om de productie van graafmachines en wielladers. Met name de compacte machines zijn erg geschikt voor gebruik in de groensector. ‘We hebben een naam hoog te houden.’

De minigravers worden geleverd door het dealernetwerk van Hitachi, vertelt marketing- en communicatiespecialist Evert van den Broek. “Eind vorig jaar stelden we nog een nieuwe dealer aan voor de compacte machines. Uiteindelijk willen we complete landelijke dekking. Zo zoeken we bijvoorbeeld nog een dealer in Limburg, zodat we ook daar dicht bij de klant zitten.” Naast verkoop van Hitachi-machines kunnen klanten hier ook terecht voor het huren van minigravers. Voor de verkoop van modellen boven de 10 ton heeft Hitachi twee dealers en eigen vertegenwoordigers. 

De nieuwe mobiele graafmachine ZX95W-7 van Hitachi.

Minigravers

Van den Broek: “Het assortiment minigravers bestaat uit veertien modellen, inclusief enkele elektrische. Op de TKD (de vakbeurs Technische Kontakt Dagen) konden mensen deze machines uitproberen: de al langer leverbare ZX85US-6EB en de nieuwe ZX55U-6EB. Twee emissievrije varianten met een eigen gewicht van 5,3 en 8,7 ton.” Daarnaast presenteerde Hitachi op de beurs onder andere de kleine mobiele graafmachine ZX95W-7. Die heeft een compacte zwenkradius over de achterzijde en is dus ideaal voor krappe locaties, bijvoorbeeld in binnensteden. 

Eén van de belangrijkste redenen voor eindgebruikers om te kiezen voor Hitachi, is de betrouwbaarheid van het merk en de Japanse degelijkheid. Daarnaast is de fabrikant continu bezig met ontwikkeling. “Zo hebben de twee nieuwe mini’s die we op de beurs introduceerden meer vermogen, een hoger koppel en een grotere cabine.”

Accu of kabel

Niet iedere groenprofessional is al overtuigd van het gebruik van elektrische minigravers. Daarom zitten de elektrische modellen ook in de huurvloot. Zo kunnen gebruikers zelf ervaren hoe deze machines werken in de praktijk. “Bij elektrisch werken is het de grootste uitdaging om ervoor te zorgen dat de accu vol blijft of wordt. Daar speelt Hitachi op in met bijvoorbeeld modellen die – afhankelijk van de stroomvoorziening – in dertig minuten voor tachtig procent zijn opgeladen. Alle elektrische modellen kunnen ook aan de kabel. We bieden dus verschillende mogelijkheden.”

Kortom: Hitachi levert een compleet portfolio. De elektrische machines worden volledig in eigen beheer ontwikkeld. “Het kleinste model wordt compleet gebouwd in Japan, maar ook in onze fabriek in Amsterdam rollen machines van de band. Daar gaat een grondige procedure aan vooraf. Als de productie vervolgens in gang wordt gezet, dan kunnen we de goede kwaliteit garanderen. We hebben natuurlijk wel een naam hoog te houden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details