Platform voor de tuin- en groenprofessional
Verduurzamen en een totaaloplossing bieden
Stihl op de beurs.

Verduurzamen en een totaaloplossing bieden

‘Geen showroom maar inspelen op actuele thema’s en adviseren’

Stihl ontwikkelt en produceert machines voor tuin- en landschapsonderhoud en de bouw. En ook dit jaar is het bedrijf weer te vinden op de Groene Sector Vakbeurs. “We willen niet een showroom zijn. We spelen in op actuele thema’s in de groensector en bieden advies, instructie en service. Natuurlijk laten we ook onze producten zien: het volledige professionele assortiment is te bewonderen. Van machines en accessoires tot services en diensten”, vertelt Tommy Nagtegaal. 

De focus op de beurs ligt op verduurzamen en het bieden van een totaaloplossing. Dat doet Stihl met zijn accumachines en accu’s. Nagtegaal is verantwoordelijk voor business development bij Stihl en kan daar alles over vertellen: “We laten niet alleen de producten zien, we maken ook duidelijk wat er allemaal bij komt kijken als een bedrijf overstapt op accumachines. Wat is de stroombehoefte per dag, heb ik voldoende accu’s mee? Ga ik onderweg laden of laad ik alleen ’s avonds? Aan welke voorwaarden dient het opslaan en laden van accu’s te voldoen? Hoe kan ik zoveel mogelijk energie besparen door energiezuinig te werken en hoe doe ik dat? We bieden voorzieningen om onderweg in de auto te laden en brandwerende kluizen. En geven advies over de besparing van CO2 en de huidige brandstofkosten.” 

Innovaties 

Stihl laat op de beurs een paar mooie innovaties zien. Waaronder een mobiele stroomvoorziening, de PS3000. Je kunt je accu’s hiermee in een voertuig opladen, maar omdat deze draagbare power supply stof- en waterdicht is, kan hij ook zo mee het veld in. Zo kun je als groenprofessional zelfvoorzienend aan de slag. 

Bijvoorbeeld met de BGA300 accubladblazer, de eerste ruggedragen accubladblazer met een vergelijkbaar vermogen als de benzinevariant. Met een blaasvermogen van 26 newton en een luchtsnelheid van 86 m/s kun je zowel binnen in de stad, als in buitengebieden met een gerust hart aan de slag. Ook bij nat blad. 

Ook vind je op de beurs de MSA300, de allereerste accukettingzaag met een outputvermogen van 3kW. Met deze professionele kettingzaag kun je – met een AP500S accu – bomen vellen. Deze accu is uitgerust met een nieuwe celtechnologie. Dankzij platte, gelamineerde cellen kan er meer energie in dezelfde maat accu tegen nagenoeg hetzelfde gewicht. Bovendien heeft deze AP500S accu een dubbele levensduur: 2500 laadcycli in plaats van 1250. Dat komt neer op een levensduur van meer dan tien jaar. Daarnaast is de machine zeer ergonomisch en is er onder andere een LED-indicatie voor het oliereservoir.

Accu’s zijn uitgerust met nieuwe celtechnologie.

Digitaal machinebeheer

Ook op het gebied van fleetmanagement heeft Stihl een nieuwe ontwikkeling: met de nieuwe Smart Connector 2 A breidt Stihl het complete connected systeem uit, speciaal voor exploitanten van grotere machineparken met accumachines in de tuin- en landschapsbouw of in gemeenten. Deze connector wordt rechtstreeks in de machinebehuizing bevestigd. Zo kan niet alleen de werktijd, maar ook het toerental, de locatie en de gebruiker geregistreerd worden. Deze informatie lees je uit op een aangesloten STIHL connected Box of een smart device. 

“Zo kan een gebruiker checken of de machine aan een onderhoudsbeurt toe is en kunnen onregelmatigheden tijdens het gebruik ook direct worden geregistreerd. Zo heb je nog beter overzicht van de status en de operationele capaciteit van de machines.” 

Complete business partner

Bezoekers van de beurs zullen de transformatie van Stihl merken: van traditionele productleverancier bieden ze nu alles waar je
als eindklant mee te maken krijgt. Wie een product koopt, kan rekenen op uitgebreide service: goed advies, instructies, of zelfs reparatie en onderhoud. Van bedrijfsscan tot advies over besparing en verduurzaming. “We laten zien wat je kunt doen en wat je nodig hebt. En altijd onderbouwd met cijfers.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details