Platform voor de tuin- en groenprofessional
Verkoop door selectieve distributie

Verkoop door selectieve distributie

In Nederland gooien mensen dagelijks miljoenen liters chemische schoonmaakmiddelen door het afvoerputje, aldus Arnout Noteboom eigenaar van BIOnyx.nl “Wij laten niet alleen zien dat het beter moet, maar dat het ook beter kan.”

Niet alleen wordt de groene aanslag verwijderd, maar het is ook het enige product dat de biofilm afbreekt, zodat het terras langer schoon blijft.

De basis voor BIOnyx legde Noteboom tijdens een project in Zuid-Afrika als producent van koffiepads. “Samen met een plaatselijke brander betrokken we onze koffie van regionale boeren en daarbij merkte ik dat kwaliteit, fairtrade en duurzaamheid wel degelijk samen gingen.” Eenmaal terug in Nederland werkte hij bij een reinigingsbedrijf voor auto’s. “Daar merkte ik dat er nauwelijks milieuvriendelijke alternatieven bestonden. Dit was het begin van BIOnyx: een van de eerste en meest vooruitstrevende biologische merken van Nederland.” 

In de wereld van schoonmaakmiddelen bestaan er volgens Noteboom drie soorten. “De chemische die honderd procent slecht zijn, de ecologische die al iets beter zijn omdat deze minimaal één milieuvriendelijke grondstof bevatten en de biologische; met 95 tot 100 procent natuurlijke ingrediënten.”

Als het gaat om verkoop en advies kiest Noteboom zijn eigen pad. “Via selectieve distributie breng ik mijn onderscheidende producten aan de man, die niet op iedere hoek van de straat te koop zijn. Tuincentrum Intratuin is daarop een uitzondering. Wel heb ik een eigen website, speciaal voor de particulier die ‘s avonds op de bank op zoek is naar een biologische oplossing voor de groene aanslag op zijn terras. Ook hoveniers en andere professionals hebben de afgelopen drie jaar de kwaliteiten en voordelen van mijn producten ervaren. Ze komen elk jaar terug, het zijn mijn ambassadeurs. Ik koester ze.” 

BIOnyx maakt volgens Noteboom hoogwaardige en biologische nicheproducten voor alle oppervlakken binnen- en buitenshuis. “Schoon en fris, en zo wordt het milieu beschermd.” Hij merkt dat gebruikers steeds vaker naar een biologisch alternatief zoeken. “Neem de Terras- en Opritreiniger; niet alleen wordt de groene aanslag verwijderd, maar het is ook het enige product dat de biofilm afbreekt, zodat het terras langer schoon blijft. Ook jongeren zijn zich steeds meer bewust van de noodzaak, mede geholpen doordat traditionele chemische producten wettelijk gezien steeds minder ruimte krijgen.”.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details