Platform voor de tuin- en groenprofessional
Vernieuwde accutechnologie en oplossingen voor meer werkcomfort
Het assortiment is uitgebreid met klimmaterialen voor de boomverzorger.

Vernieuwde accutechnologie en oplossingen voor meer werkcomfort

‘De energietransitie is nu actueel en daar willen we leidend in zijn’

Husqvarna staat op de Groene Sector Vakbeurs met een nieuw standconcept en veel nieuwe en vernieuwde machines: van handgedragen accumachines tot innovatieve riders en robotics. ‘We verwachten veel belangstelling voor de nieuwe accu-range.’

De nieuwe stand van Husqvarna heeft een meer industrieel karakter. Ook staat het bedrijf dit keer op een andere plek op de beurs in Hardenberg: centraal in de hal van fabrikanten van tuin- en parkmachines.

Betere ergonomie en performance

Op productgebied zijn er volop nieuwe ontwikkelingen te zien in de stand. Zo werden de performance en ergonomie van verschillende handgedragen accumachines verbeterd, vertelt Wim van Veldhuizen, Husqvarna Professional Manager BeNeLux. “Met name de batterijtechnologie is vernieuwd, waardoor gebruikers met hetzelfde gewicht meer energie kunnen meenemen. Zo hebben we nieuwe accubosmaaiers en vernieuwde accukettingzagen. De 540ixpg en t540ixpg bijvoorbeeld, zijn voorzien van handvatverwarming en oliesensor.” Daarnaast ontwikkelde Husqvarna nieuwe laadoplossingen; zowel voor in de werkplaats als onderweg. “We verwachten veel belangstelling voor de nieuwe accurange. De ontwikkelingen op dat gebied gaan snel. Nu is er voor het allerzwaarste werk nog een benzinemotor nodig, maar over tien jaar niet meer. Wij zijn een voorloper op het gebied van elektrisch werken. De energietransitie is nu actueel en daar willen we leidend in zijn”, zegt Van Veldhuizen. “We zoeken daarom ook continu naar oplossingen eromheen. Wat kun je nog meer met die accu doen tijdens het werk? Je kunt hem bijvoorbeeld ook gebruiken voor een lamp voor een stofzuiger voor het verwijderen van de eikenprocessierups. Maar ook: hoe laad je ze overdag op? Hoe doe je dat veilig? Eventueel in combinatie met zonnepanelen.” 

De accu’s zijn verbeterd.

Robotoplossingen voor grote velden

Husqvarna biedt sinds een aantal jaren robotoplossingen aan voor grote velden, zoals golfbanen en sportvelden. Voor de bestaande robotmaaiers komt er nu een installatie-update op het gebied van gps. Daardoor houden de machines een betere satellietverbinding, ook als ze bijvoorbeeld onder een boom maaien. Daarnaast introduceert het merk een nieuw model: de Ceora 544/546 met lowcut fairway maaidek. Die kan tot 10 mm kort maaien, uniek in de robotmarkt.   

Husqvarna ontwikkelde verder een remote oplossing voor riders. “Dan kan de gebruiker er dus vanaf stappen en de rider remote controlled bedienen. Handig voor werk op een talud, waar je anders scheef zou zitten, en op plekken met lage begroeiing.”

Tot slot werd het assortiment van Husqvarna recent uitgebreid met een compleet pakket aan professionele klimmaterialen. Zo kan het merk de boomverzorger van zijn volledige uitrusting voorzien.

Van Veldhuizen hoopt dat de beurs weer nieuwe leads oplevert. Al is hij wel benieuwd wat de recessie en de prijsverhogingen van invloed gaan hebben op de investeringscapaciteit van groenbedrijven. “Hoewel vakbeurzen nog steeds belangrijk zijn, denk ik wel dat hun positie gaat veranderen. Vroeger was beursdeelname de manier om klanten te verwerven. Maar een beurs is kostbaar en er zijn inmiddels veel meer mogelijkheden om leads te genereren, zoals een online campagne of roadshow.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details