Platform voor de tuin- en groenprofessional
Versnipperaars en zagen: de smaakmakers op de beurs
De zelfrijdende 1800R met Honda GX630 motor is geschikt voor takdiameters tot 12 cm.

Versnipperaars en zagen: de smaakmakers op de beurs

Betere machines door feedback van klant

Onder het motto ‘goed gereedschap is het halve werk’, timmert De Wild BV al 100 jaar hard aan de weg met hun machines en gereedschap voor tuin en park. Ook dit jaar stellen ze hun gereedschap weer tentoon op de Groene Sector Vakbeurs. Robert Bleeker, vertegenwoordiger van De Wild BV, draait vanuit zijn functie in verkoop en marketing al jaren mee binnen het bedrijf en vertelt vanuit zijn expertise over de laatste innovaties en de Groene Sector Vakbeurs. 

Begin november 2022 is De Wild BV verhuisd naar een volledig energieneutraal pand waarin alle faciliteiten aanwezig zijn. Bleeker vertelt: “Toen we 20 jaar geleden met de versnipperaars begonnen, hebben we een extra bedrijfsgebouw gekocht waarin de engineers hun werk doen. Eind oktober 1979 is de laatste keer dat we zijn verhuisd. Nu 43 jaar later hebben we ons hoofdkantoor in Roosendaal 100 meter verplaatst. In dit kantoorgebouw kunnen we fijn met de engineers en de rest van het team samenwerken.”

Silky handzagen: nummer 1 in de professionele markt.

Silky en GTM op de Groene Sector Beurs

De Silky zagen zijn genomineerd voor de innovatieprijs binnen de groensector. “Silky en innovatie gaan hand in hand samen. Over het algemeen wordt de handzaag als een simpel product gezien, maar bij Silky zit er veel meer techniek achter dan je denkt. De laatste innovatieve techniek van Silky betreft een progressieve vertanding, ook wel verlopende vertanding. De tandafstand wordt steeds groter naarmate je aan het einde van het zaagblad komt. Het voordeel? De aanzet van de zaagsnede gaat gemakkelijker. En daarna, op volle snelheid, neem je meer hout af zonder extra krachtinspanning. Daarom is Silky ook nummer 1 in de professionele markt.”

Ook staat De Wild BV met de GTM Professional versnipperaars op de beurs. “Het GTM-programma wordt gemaakt in onze eigen fabriek. De modellen zijn ontworpen op ons hoofdkantoor. De versnipperaars uit het GTM-programma zijn ontwikkeld in samenwerking met de eindgebruikers. Met feedback, maken we namelijk betere machines. Aan de hand van dit proces hebben we ook een nieuw model ontworpen, namelijk de 1800R.”

Snoeien met de Sugoi en direct versnipperen met de 1300R op rupsbanden.

Zelfrijdende houtversnipperaar

De 1800R is de nieuwste houtversnipperaar die voorzien is van rupsbanden om op ruw en moeilijk begaanbaar terrein aan het werk te gaan. “Deze machine is niet alleen geschikt voor park en tuin, maar ook voor bosbouw. De stijve en lage constructie kan makkelijk steile hellingen tot 20 graden aan. Takken tot wel 12 cm worden vanzelf naar binnen getrokken en soepel verwerkt tot fijne en mooie houtsnippers. De 1800R laat geen tak heel en blaast de snippers iedere wenselijke richting op met de draaibare uitvoer die standaard is voorzien op dit model.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details