Platform voor de tuin- en groenprofessional
Versnipperaars voor grote werkzaamheden
TW 230VTR petrol.

Versnipperaars voor grote werkzaamheden

Compleet programma tuin- en parkmachines

De Belgische Firma Thomas levert een compleet programma tuin- en park- en landbouwmachines. Ze hebben een heel gevarieerde klantenkring van onder andere landbouwers, gemeentebesturen, tuinaannemers, boomverzorgers en verantwoordelijken voor sportcentra en golfterreinen. “Een veelzijdig publiek dat we heel persoonlijk en op de gepaste manier benaderen.”

Het bedrijf is exclusief importeur van onder meer de merken New Holland, Redexim, Rotadairon, Timberwolf en Trimax voor België. Sinds kort verdelen ze ook Timberwolf voor Nederland. Seb Merckx, accountmanager Benelux bij Firma Thoma: “Wij zetten fors in op demo’s. Zo kan de eindgebruiker goed vergelijken.”

Timberwolf is gespecialiseerd in de productie van professionele houtversnipperaars en wereldwijd een grote naam. De laatste jaren investeerde het merk veel in de ontwikkeling van machines die voldoen aan de lage-emissienormen. De gehele lijn van machines is dan ook verkrijgbaar met milieuvriendelijker benzinemotoren en stage V-dieselmotoren.

TW 230VTR diesel.

Zwaardere modellen houtversnipperaars

Op het gebied van houtversnipperaars levert de Firma Thomas het gehele gamma van Timberwolf. “De kleinste weegt 188 kilo, maar we hebben ook grote modellen op rupsbanden die wel twee ton wegen”, vertelt Merckx. “Er is veel concurrentie op de markt voor versnipperaars. Toch mogen we stellen dat Timberwolf in de kop van het peloton zit en mede dankzij de introductie van de TW230VTR (de hakselaar op rups) steeg de verkoop enorm. We voorzien dat deze trend zich ook in Nederland doorzet.”

De versnipperaars zijn voorzien van diesel- of benzinemotor. Er zijn modellen op aanhanger, op rupsen en hakselaars aangedreven door een aftakas. “Elektrisch hybride aangedreven versnipperaars zijn nog niet beschikbaar. Maar die ontwikkelingen kunnen snel gaan.”

TW 280VGTR Hero.

Uitgebreid dealernetwerk

Thomas verspreidt de machines via een uitgebreid dealernetwerk in Nederland en België. Deze dealers leveren die vervolgens aan boomverzorgers en gemeenten. Merckx: “Wij zetten flink in op demo’s. De eindgebruiker wil vaak graag de machine aan het werk zien of er een dag mee werken. Dat kunnen wij helemaal gratis faciliteren. Dan kunnen ze ook zien wat bijvoorbeeld het verschil in verbruik en kracht is tussen een benzine- en een dieselmotor. Hoewel de Nederlandse wetgeving vrij streng is op het gebied van uitstoot, wordt er toch nog vaak voor een krachtige dieselmotor gekozen. Het gaat dan om zo’n 70% van onze verkopen. In België kunnen landbouwvoertuigen ook nog voordelige, rode diesel gebruiken.” Andere grote afnemers van de machines van Thomas, zijn de verhuurbedrijven. Zo zijn er in België verhuurbedrijven die wel twintig hakselaars van Timberwolf hebben.

TW 230HB diesel.

Veel voorraad

Vooralsnog heeft het bedrijf geen last van leveringsproblemen. “Wat we bestellen, krijgen we wel geleverd, al is het soms een week verlaat. Ook onderdelen vormen geen probleem, maar we hebben dan ook heel veel op voorraad. Dat geldt ook voor onze meest verkochte hakselaar.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details