Platform voor de tuin- en groenprofessional
Vision-Mobile software geeft controle over projecten. Minder achter het bureau en meer tijd buiten
Alle projectinfo bij elkaar.

Vision-Mobile software geeft controle over projecten. Minder achter het bureau en meer tijd buiten

Maar dan is het wel zo praktisch dat de groenprofessional inzicht heeft in de werkzaamheden. Onduidelijkheid over beplanting, stroeve communicatie en veel papierwerk bevorderen nou niet direct een vlotte en kostenefficiënte projectopvolging. Vision-mobile brengt het overzicht naar je handpalm.

Projectdetails op een tablet.

Infogroen is al meer dan 30 jaar dé nummer 1 in groene automatisering en gebruikt de specifieke business software om bedrijven in de groensector naar een hoger, en vooral efficiënter, niveau te tillen. Wat eind jaren ‘80 begon met relatief eenvoudige calculatie toepassingen, is uitgegroeid tot een ruim aanbod aan modulaire software oplossingen, afgestemd op hoveniers, groenvoorzieners, sw-bedrijven en boomkwekerijen. De verbinding leggen tussen de klant en het werkveld zit Infogroen in het DNA. Beide oprichters zijn opgeleid binnen het groen en spreken de taal. “We beginnen altijd met een inventarisatie van de werkprocessen en de behoeften van het bedrijf in kwestie”, vertelt mede-oprichter en commercieel directeur John Willemsen. “Daarna stellen we de benodigde software op maat samen waarbij we de nodige flexibiliteit inbouwen. Denk bijvoorbeeld aan een dynamische nacalculatie methodiek, waarbij de diepgang variabel is aan de hand van de schaal van het project.”

De planning inzichtelijk op een iPad.

Oplossing op maat

Het succes van het bedrijf spreekt boekdelen. Steeds meer bedrijven maken gebruik van software voor calculatie, nacalculatie en personeelsbeheer, met een gestroomlijnde bedrijfsvoering tot gevolg. Minder tijd achter het bureau, betekent immers meer tijd in het werkveld. Maar Infogroen zag mogelijkheden om nóg beter inzicht te krijgen in de werkzaamheden. Het bedrijf loopt voorop in innovatieve oplossingen om ICT voor het groen te laten werken. Twintig jaar geleden al lanceerde Infogroen een eerste mobiele oplossing voor gebruik in het veld. “Toentertijd nog een groot en duur ding”, lacht John Willemsen. “Maar de mobiele telefonie veranderde en wij veranderden snel mee.” Inmiddels is Vision-Mobile de gebruiksvriendelijke app die op elke smartphone of tablet geïnstalleerd kan worden en rechtstreeks toegang biedt tot de geïntegreerde bedrijfssoftware Groenvision. De verbinding tussen kantoor en de uitvoering.

Gemakkelijk uren en materialen inboeken op een smartphone.

Eenvoudig meer controle 

Willemsen ziet in Vision-Mobile dé oplossing voor bedrijfsautomatisering in de groensector. “We leggen niet zomaar één lijntje van buiten naar binnen, maar tientallen. De groenprofessional heeft via de smartphone of tablet toegang tot het digitale projectdossier zoals tekeningen en documenten met betrekking tot het project. Afspraken die op locatie met de klant gemaakt worden, kunnen rechtstreeks in het dossier opgenomen en zelfs afgetekend worden. Elke werknemer kan zelf uren en extra werkuren boeken, en dreigt een project enorm uit te lopen, dan is dat direct te zien in Vision-Mobile. Het is zelfs mogelijk om aan elke gebruiker van VisionMobile een specifiek toegangsniveau toe te kennen.” Om een optimale functionaliteit te garanderen worden alle aanpassingen in VisionMobile centraal opgeslagen. Iedere werknemer heeft dus te allen tijde zicht op de meest actuele stand van zaken van het project (indien gewenst) en het bijvoorbeeld het saldo van de vrije dagen. Het systeem is eenvoudig en overzichtelijk te bedienen. Rechtstreekse koppelingen met onder meer de camera, gps en telefoonfunctie verhogen de functionaliteit en het hele menu werd herdacht en aangepast op de behoefte vanuit het werkveld. “We lieten onze klanten zelf input leveren en testdraaien en dat merk je in het gebruik.”

Na jarenlange ontwikkeling en aanpassingen weet John zeker dat Vision-Mobile perfect is toegespitst op de behoeften vanuit de operatie. “Maar wie weet welke ontwikkelingen er in de toekomst nog zullen volgen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details