Platform voor de tuin- en groenprofessional
Voldoen uw assen nog aan de wetgeving?
Met een magazijn van meer dan 3700 m² kan Middelbos standaard artikelen als assen, vangmuilkoppelingen, trekdriehoeken, stootbumpers, wielen, banden en andere componenten binnen 24 uur leveren.

Voldoen uw assen nog aan de wetgeving?

Nieuwste eisen aan minimale remvertraging getrokken landbouwvoertuigen

Ook dit jaar zal Middelbos B.V. zijn opwachting maken tijdens de Groene Sector Vakbeurs. Naast groothandel in wielen en banden, is Middelbos al meer dan 30 jaar hét adres voor halffabrikaten voor de trailerbouw. De specialist in onderdelen voor snelverkeer aanhangwagens alsook de agrarische wagenbouw ziet dat de nieuwe regelgeving landbouwverkeer vraagt om landbouwassen die voldoen aan de nieuwste rem-eisen.

Volgens Sake Middelbos is het belang van de juiste banden en assen nauwelijks te onderschatten. “Het valt wellicht niet zo snel op, maar met de verkeerde banden komt u niet ver. Probeer maar eens met een te kleine band over een rulle ondergrond te rijden, of met te weinig grip op een gladde ondergrond. Ook landbouwassen worden vaak over het hoofd gezien, maar als die niet meer aan de juiste rem-eisen voldoet, mag u de weg niet meer op.

Banden zat.

Nieuwe regelgeving, nieuwe as?

Tot januari 2021 liep Nederland in Europa achter met regelgeving voor het rijden met landbouwvoertuigen op de openbare weg, zelfs een kenteken was niet verplicht. De nieuwe regelgeving met registratieplicht zorgt er ook voor dat de overheid beter kan toezien op de naleving van de Europese rem-eisen voor aanhangwagens. In de praktijk betekent dit dat er eisen worden gesteld aan de minimale remvertraging, waardoor huidige assen niet altijd meer voldoen. “Welke as nodig is, is afhankelijk van verschillende factoren, maar om het makkelijker te maken hebben we op onze site een keuzetabel”, vertelt Middelbos. “Even bellen is natuurlijk altijd mogelijk. Of neem een kijkje bij ons op de vakbeurs, waar we landbouwassen die voldoen aan de nieuwste rem-eisen demonstreren.”

Er worden eisen gesteld aan de minimale remvertraging, waardoor huidige assen niet altijd meer voldoen.

Maatwerk als standaard niet bestaat

Middelbos weet de enorme breedte van het assortiment treffend samen te vatten. “We zijn gespecialiseerd in alles wat gekoppeld is en remt, rolt of botst. Met een magazijn van meer dan 3700 m² kunnen we standaard artikelen als assen, vangmuilkoppelingen, trekdriehoeken, stootbumpers, wielen, banden en andere componenten binnen 24 uur leveren, maar we bedenken ook oplossingen als de standaard niet bestaat.” Met een eigen CAD afdeling, productiewerkplaats en zelfs een spuitcabine is een oplossing altijd binnen handbereik en Middelbos denkt graag mee. “Bij ons kunt u ervan op aan dat we altijd de betere merken leveren, kwaliteit is leidend.”

Kom verder met de juiste band De technologie staat bepaald niet stil, ook wat betreft de juiste band. “De laatste jaren zijn er steeds meer banden nodig voor emissiearme voertuigen, die gebruikt worden in bijvoorbeeld stedelijke gebieden of zelfs banden en wielen voor robotvoertuigen in de agrisector. We hebben in de loop der jaren een enorme vakkennis opgedaan.” Speciale eisen worden gesteld aan banden voor tuin- en park, weet Middelbos. “Bij gazons en sportvelden is het belangrijk de ondergrond niet te beschadigen en dat vraagt om soepele, brede banden. Aan de andere kant zien we ook dat wijzigingen in maaibeleid en onkruidbestrijding leiden tot meer onkruid borstelen en een verhoogd risico op lekrijden. Een kevlarlaag in de band kan dan net die extra bescherming geven.” Weten welke banden of assen u verder helpen? Met al meer dan 45 jaar ervaring in de verkoop van landbouwbanden en wegenbouw componenten, helpt Middelbos B.V. u graag vooruit.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details