Platform voor de tuin- en groenprofessional
Voor elk project een onkruidborstel met of zonder kantensnijder
Onkruidborstel OB90 (volledig hydraulisch) op een Kärcher MIC 42 werktuigendrager.

Voor elk project een onkruidborstel met of zonder kantensnijder

Veel varianten, maar altijd gebruiksvriendelijk en robuust

Elke groenprofessional weet dat de markt voor mechanische onkruidverwijdering erg groot is. Bestrijdingsmiddelen werden in de ban gedaan en mechanische onkruidbestrijding op verharde oppervlakken als trottoirs en taluds was en is dan een perfecte optie. Bij Becx Machines heeft men dit al vele jaren geleden onderkend met als resultaat dat ook tegenwoordig nog hun onkruidborstels, vaak voorzien van een kantensnijder, hun weg vinden in de vrijwel heel West-Europa.

Een OB90M onkruidborstel (manueel verstelbaar) op Giant wiellader.

Erwin Hommen, directeur van Becx Machines B.V., ontvangt ons in zijn prachtig verbouwde bedrijfspand in Moergestel. De koffie staat klaar en voordat we goed en wel begonnen zijn, is duidelijk dat het een informeel gesprek gaat worden. Erwin is open en enthousiast en spreekt met trots over zijn mensen en zijn machines. Want dat zijn de twee belangrijkste elementen om zijn klanten te bieden wat ze vragen: veilige, gebruiksvriendelijke onkruidborstels en heggensnoeiers die doen wat ze moeten doen, altijd.

Type OBA50 aan de MA270 arm gemonteerd op Multihog CX55 werktuigendrager.

Brede range onkruidborstels

Afhankelijk van het inzetgebied en de klantenkring van de grootgroenvoorzieners, de wat grotere hoveniers maar ook de kleinere groenprofessionals, heeft Becx Machines de juiste borstel. Ze zijn overigens allemaal voorzien van A-merk hydraulische motoren voor ruim voldoende kracht, en een lange levensduur. Hun reeks begint bij een onkruidborstel die mechanisch in te stellen is. Zo kan de roterende borstel over 180 graden zwenkhoek worden ingesteld en ook de borstelhoek t.o.v. het oppervlak wordt mechanisch gefixeerd. Doordat er alleen een hydraulische pers- en retour aansluiting op het voertuig aanwezig hoeven te zijn, is dit type erg eenvoudig in gebruik en voor vele toepassingen en voertuigen geschikt.

Combinatie met kantensnijder

Als je veel meters op een dag moet maken, dan is het hydraulisch instellen van hoogte en hoek eigenlijk een must. Hierdoor kan de machinist vanuit de cabine snel en nauwkeurig werken. Door ook een kantensnijder te integreren wordt je nog flexibeler en werk je veel sneller. Het werk wordt immers in één arbeidsgang gedaan. Uiteraard is het mes van de kantensnijder ook hydraulisch te heffen wat voor een erg brede inzetbaarheid en een erg grote productie zorgt.

De OBKS90-45 Onkruidborstel-Kantensnijder gemonteerd op een Kärcher MIC70.

Gekoppeld aan een hydraulische arm

In aanbestedingen van overheden zijn erg vaak taluds opgenomen die onkruidvrij gemaakt moeten worden. In die gevallen is een combinatie van een Becx Machines heggensnoeier met een, in eigen huis ontwikkelde, hydraulische arm de beste oplossing. Hiermee creëert men een erg groot werkbereik waarmee de schuine kanten dus prima geborsteld kunnen worden.

Toepassingsvideo’s

Het YouTube kanaal van Becx Machines is erg veel bezocht. De video’s waarin hun machines werkend in praktijksituaties worden getoond, zijn erg populair en worden over de hele wereld bekeken. Ze geven inzicht in de werking van de heggensnoeiers, onkruidborstels en kantensnijders en het loont dan ook de moeite om er eens een kijkje te nemen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details