Platform voor de tuin- en groenprofessional
Waarom de nieuwe  IVECO Daily Chassis-Cabine  de zwaarste lasten aankan

Waarom de nieuwe IVECO Daily Chassis-Cabine de zwaarste lasten aankan

In sectoren waar bedrijfszekerheid en stevigheid cruciaal zijn, zie je de IVECO Daily Chassis-Cabine met zijn beresterk chassis vaak opduiken. Deze veelzijdige bestelwagen is al meer dan veertig jaar een referentie.

Ladderchassis

Zo staat de Daily Chassis-Cabine op een chassis dat aangepast is aan het totale gewicht van het voertuig en afgeleid werd van een vrachtwagen. Ideaal voor de robuustheid en de weerstand tegen piekbelastingen. De Daily Chassis-Cabine kan heel wat gewicht aan. Het laadvermogen loopt op tot 4,9 ton. De totale voertuigmassa (inclusief maximale belading) bedraagt naargelang de versie 3,5 tot zelfs 7,2 ton. Niemand doet beter in dit segment.

Moeilijk terrein

Elke Vandaele: “Composteren past perfect in het hEen bedrijfsvoertuig nodig dat overweg kan met ruwer terrein? De Daily Chassis-Cabine drijft de achterwielen aan en is optioneel beschikbaar met een uitgebreide tractiecontrole (Traction Plus) voor een betere grip op een gladde ondergrond.

Zeer handig – bijvoorbeeld op hellingen door graafwerken – is de Hill Descent Control. Deze functie zorgt ervoor dat de Daily Chassis-Cabine met een vaste snelheid afdaalt. Crosswind Assist helpt dan weer om bij windstoten op de juiste rijstrook te blijven door te remmen aan de kant waarvan de wind komt.

Ruime motorkeuze

Wie vaak onderweg is, weet hoe vermoeiend fileverkeer kan zijn. Met de Hi-Matic-achttrapsautomaat verhoog je het comfort en gun je je linkervoet rust. Dankzij de optionele Queue Assist (met Hi-Matic en Adaptive Cruise Control) kan de Daily Chassis-Cabine automatisch je voorligger volgen in files.

De IVECO-krachtbronnen zijn van in het begin ontworpen voor zwaar vervoer. Er is zelfs keuze uit twee dieselblokken met diverse vermogens: de 2.3 (116, 136 en 156 pk) en de 3.0 (160, 180 of 210 pk). Onder het label Blue Power biedt IVECO een duurzame alternatief: een Natural Power-aardgasversie met 3.0-motor (136 pk).

Meer informatie: www.iveco.be  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details