Platform voor de tuin- en groenprofessional
‘Waarom nieuwe producten ontwerpen als we de bestaande kunnen verbeteren?’
Steora Classic, Terra en de Aerys.

‘Waarom nieuwe producten ontwerpen als we de bestaande kunnen verbeteren?’

Slimmer, schoner en duurzamer

Zelf zat Knopper in de IT en professionele buitenverlichtingshandel. Toen oprichter Velimir Jelovíc hem om hulp vroeg voor het onder de aandacht brengen van zijn producten, wist Knopper daar meteen het antwoord op. “Ik werd gelijk heel enthousiast van de producten, ze zijn gewoon echt heel gaaf. Toen we begin 2021 besloten dat we samen verder zouden gaan ging het ineens als een trein. We hebben in dat najaar al ons eerste bankje opgehaald uit Kroatië. Al onze producten zijn afkomstig van leveranciers uit Kroatië. Ook zijn we naar de beurs van de openbare ruimte en de recreatievakbeurs geweest.”

Bestaande producten

Soms is het slimmer om te kijken wat er al op de markt verkrijgbaar is. En daar is Knopper het volledig mee eens. “Alles zelf maken, is heel gaaf, maar ook complex, heel kostbaar en tijdrovend. In Kroatië hebben we twee bedrijven gevonden die heel leuke producten in hun assortiment hebben. Ligstoelen en picknicktafels met laadpunten op zonne-energie Daar zijn wij vervolgens distributeur van geworden. Wanneer je je vervolgens verder gaat verdiepen in die producten en je regelmatig gesprekken hebt met de leveranciers, dan kom je samen weer tot leuke nieuwe ideeën. Zoals de laadpaal voor elektrische auto’s aan de Smart Solar boom.”

Terra Waste Bin.

Eén van de pareltjes van Smart City Design zijn de Smart Solar bankjes. De bankjes zijn een enorm succes, de eerste vier staan al in Harderwijk. “Intelligent straatmeubilair met een topdesign dat past in de verschillende stadscentra, pleinen, parken en winkelcentra. De bankjes hebben vele smart-toepassingen, zoals: meerdere oplaadpunten, wifi, meetapparatuur, verwarming en lcd-schermen. Met zonnepanelen in de bankjes is het opwekken van zonne-energie nog nooit zo mooi geweest. Mooi omdat je de zonnepanelen niet ziet, maar ze er zeker wel zijn.” 

Smart Solar Tree.

Alle producten werken met zonne-energie. De combinatie van functionaliteit, design en gebruiksgemak wordt continue gezocht. Daarbij is het belangrijk dat duurzaamheid voorop staat. Door het gebruik van gerecycled staal en aluminium, duurzaam hout en electronische componenten die lang mee gaan, wordt een zo klein mogelijke ecologische footprint gemaakt.

Alle producten zijn geschikt voor in de openbare ruimte en zijn bedoeld om door het gebruik de omgeving, aangenaam, schoner en duurzamer te maken.

Smart Solar Chair.

Hoog rendement

Maar als je een bankje plaatst, moet je ook een prullenbak neerzetten, vindt Knopper. “Die twee horen gewoon bij elkaar. Helaas gooien mensen nog steeds veel troep gewoon op de grond. Daarnaast staat een smart solar afvalbak natuurlijk beter bij een smart solar bankje dan een ‘normale’ prullenbak. Het design past bij elkaar en staat goed in het hedendaagse straatbeeld. Ook kunnen onze afvalbakken tot vijf keer meer afval opslaan, waardoor de gemeente minder vaak de prullenbakken hoeft te legen. De business case hoeven we niet vaak meer uit te leggen.”

Hoe de bankjes energie opleveren tijdens grauwe dagen? “We bieden een hybride oplossing voor de solar bankjes. De bankjes worden dan aangesloten op gewone netstroom zodat ze tijdens zonnige dagen energie terug kunnen leveren aan het net. Op het moment dat het bankje dan energie nodig heeft om een elektrische fiets op te laden tijdens een grauwe dag, springt de netstroom waar jij in de zomer aan hebt geleverd bij. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details