Platform voor de tuin- en groenprofessional
‘We proberen Europa te veroveren’

‘We proberen Europa te veroveren’

Compacte shovels, minigravers en ruweterreinheftrucks

De Heus Tractors importeert al honderd jaar landbouwwerktuigen, tractors, graafmachines en shovels onder verschillende eigen merken, zoals Eurotrac, Boxer Agri en Vaia. De machines van Eurotrac en Boxer Agri worden geproduceerd in opdracht van De Heus Tractors. Het Eurotrac-assortiment omvat verschillende handige machines voor de groensector.

“We hebben een lijn compacte shovels, minigravers en ruweterrein-heftruckjes, waarmee je over het gras kunt rijden zonder het te beschadigen”, vertelt eigenaar Bert de Heus. De meest gangbare modellen voor de hovenier zijn de W11 en W12S. Die zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen, bijvoorbeeld met een hoge of juist lage hefarm. Met een lage hefarm heeft de gebruiker beter zicht op het werk en deze machine heeft iets meer hefvermogen. De Heus: “In oktober komt er een kleine shovel bij, model T11. Die heeft een uitschuifbare arm. De basis is hetzelfde als die van de andere modellen: we werken met motoren van Kubota en hydrauliek van andere bekende merken.”

Voor werk in kleine ruimtes biedt De Heus Tractors de Eurotrac W10 aan: een smal dieselmodel. In september verschijnt een nog kleiner model, de W3. Deze kleine driewieler draait om zijn as en kan in heel kleine ruimtes manoeuvreren. De shovel heeft een tweecilinder benzinemotor en is voorzien van een hydraulische aansluiting voor bijvoorbeeld een grasmaaier of transportbak.  

W11E met opstrooier.

Elektrische uitvoering

De meeste machines worden verkocht via het uitgebreide dealernetwerk. Het bedrijf luistert goed naar vragen uit de markt en speelt daar zo mogelijk ook op in. De shovel met de korte hefarm is daar een voorbeeld van. “We waren ook één van de eerste met een elektrische uitvoering, de W11E. Die is voorzien van twee vrij zware batterijen, waarmee je zo’n acht uur kunt werken. De batterijen zijn op te laden aan een standaard 220V-stopcontact en zijn dan na zes uur weer vol. Met de snellader duurt dit zo’n twee uur. We verwachten volgend jaar ook de W12 in elektrische uitvoering op de markt te brengen.”  

De meest gangbare modellen voor de hovenier zijn de W11 en W12S: leverbaar in verschillende uitvoeringen, bijvoorbeeld met een hoge of juist lage hefarm.

De Heus tractors koos bewust voor de twee verschillende mogelijkheden voor het opladen van de accu’s. “In de praktijk is nou eenmaal niet altijd 380V voorhanden. We verkopen dan ook zo’n 80% van de elektrische machines zonder snelladers. Overigens neemt de vraag naar elektrisch wel toe, maar dan vooral vanuit grote instellingen en gemeenten. Veel zzp’ers werken nog gewoon op diesel.”

Snel schakelen

Een compleet pakket aan shovels dus en De Heus Tractors houdt veel voorraad. De Heus: “Ik zeg altijd: als je deze machines eenmaal hebt gezien, ben je vanzelf overtuigd. We hebben alles op voorraad en kunnen dus snel schakelen. Daarnaast hebben de Eurotrac-modellen een gunstige prijs. Ook zit er een vrij universeel snelwisselsysteem op. Dat houdt in dat je er in principe op iedere straathoek aanbouwdelen voor kunt kopen en dus niet afhankelijk bent van één merk.”

Eurotrac wordt vooral verkocht binnen Europa en dan met name in Duitsland. “Daar hebben we een hoofddealer die weer gebruikmaakt van 68 subdealers. Daarnaast hebben we dealers in Denemarken, Spanje en Oostenrijk. Vorig jaar leverden we zo 2.400 machines door heel Europa. Zo proberen we Europa stukje bij beetje te veroveren.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details