Platform voor de tuin- en groenprofessional
‘We zijn pas aan het begin van ons kunnen’
De XGT grasmaaier.

‘We zijn pas aan het begin van ons kunnen’

Alle apparaten op hetzelfde platform

Het XGT-platform van Makita is inmiddels volwassen, maar dat wil niet zeggen dat de ontwikkeling is gestopt. “We zitten pas aan het begin van ons kunnen. Er zijn nog zó veel mogelijkheden waarmee we onze gebruikers de komende jaren kunnen voorzien van de juiste tools voor hun dagelijks werk”, vertelt Arjen Peeters, product- en accountmanager van tuin- en parkmachines bij Makita Nederland BV.

Van bosmaaier tot bladblazer en van kettingzaag tot heggenschaar: met de accu’s van Makita werken alle apparaten op hetzelfde platform. Hun accusystemen zijn dan ook de hoofdrolspelers op hun stand op de Groene Sector Vakbeurs. Peeters vertelt: “We zetten breed in op meerdere platforms voor tuin- en parkmachines. Een wereld zonder snoeren en brandstof is mogelijk met onze accu’s. Goed voor het milieu én de groenprofessional.”

De XGT heggenschaar.

In de breedte en in de toekomst

Op de beurs laat Makita het XGT-platform in de volle breedte zien. Peeters: “We laten alle mogelijkheden zien die op dit moment beschikbaar zijn op het platform. En hopelijk kunnen we vast een kijkje in de toekomst bieden, want we gaan nog veel mooie producten aan het assortiment toevoegen de komende jaren.”

Veel apparaten voor hoveniers kunnen dankzij de accu’s en het platform inmiddels hetzelfde als vergelijkbare brandstofmachines. Voor een groenprofessional was het daardoor nog nooit zo makkelijk om over te stappen. “Werken met accu’s is duurzamer én de prestaties van dit platform voldoen aan alle verwachtingen.”

De accu op de XGT heggenschaar.

Stappen gezet sinds het najaar

Wie goed oplet, heeft Makita en het XGT-platform ook gezien tijdens Groentechniek Holland, in het najaar. Maar inmiddels is het assortiment alweer uitgebreid. “We voegen in rap tempo toepassingen toe”, vertelt Peeters. “Het XGT-platform is inmiddels volwassen, maar het staat nog in de kinderschoenen als het gaat om alle kansen die we ermee hebben. We hebben nog zoveel ruimte om verder door te ontwikkelen in de machines voor de groensector, met name richting zwaardere, intensievere toepassingen. We blijven de mogelijkheden uitbreiden.”

De accu’s van het XGT-platform hebben bijna onbegrensde mogelijkheden. De doorontwikkeling van het accuplatform is zo ver, dat er heel veel toepassingen binnen handbereik zijn, die tot een jaar geleden nog geen optie waren. “Dat opent veel deuren voor allerlei bedrijven en eindgebruikers die een oplossing zoeken om brandstof- of snoerloos te werken.”

“Het is meer dan een bosmaaier, bladblazer of kettingzaag. Je kunt de accu op veel meer apparaten gebruiken. Denk aan facilitaire apparaten zoals rugstofzuigers of juist boor- of schroefmachines. De kracht van het brede assortiment zullen we nog meer proberen neer te zetten op de beurs.” 

De XGT doorslijper.

In gesprek met de gebruikers

Tijdens de Groene Sector Vakbeurs grijpt Makita ook de kans aan om in gesprek te gaan met gebruikers van hun producten. Peeters: “Het contact met de gebruiker is voor ons enorm belangrijk. Wij produceren en ontwikkelen machines op de vraag van de gebruiker. Het is daarnaast heel fijn om te horen hoe mensen de tools het liefst gebruiken, en aangeven wat ze anders zouden willen of nog missen in het assortiment.” Daarnaast is het voor gebruikers natuurlijk ook prettig om alle nieuwe materialen fysiek te kunnen zien.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details