Platform voor de tuin- en groenprofessional
Weedcontrol introduceert met de 8015F de nieuwste Alltrec werktuigdrager
De Alltrec 8015F is zeer breed inzetbaar.

Weedcontrol introduceert met de 8015F de nieuwste Alltrec werktuigdrager

De emissievrije stadskern komt elke dag een stap dichterbij. Ook uitvoerende bedrijven beseffen dat wie blijft hangen in het verleden, in de toekomst buiten de boot valt. Weedcontrol speelt met de nieuwe Alltrec 8015F in op deze tendens.

De specialist in chemievrije onkruidbestrijding introduceerde in 2018 de 100 procent emissievrije Alltrec 4810T. Een accu-aangedreven werktuigdrager die gecombineerd met verschillende aanbouwdelen inzetbaar is voor een scala aan werkzaamheden, van grasmaaien tot onkruidbestrijding en reiniging. Met de 8015F blijft Weedcontrol voorop lopen in de markt, met de allernieuwste technologieën voor verduurzaming en gebruiksgemak, een machine die inspeelt op de naderende Greendeal én het Europese klimaatakkoord. Zodoende kunnen vooruitstrevende bedrijven, gemeentes en aannemers nu al investeren in een groene toekomst. 

Echt elektrisch denken

Wat direct opvalt zijn de vier wielen die dankzij het Advanced Torque Control-systeem (ATC) individueel aangestuurd kunnen worden met vier sterke wielmotoren. Een garantie voor meer stabiliteit, maximale grip en wendbaarheid onder alle weersomstandigheden. 

De 8015F is leverbaar in drie verschillende accucapaciteiten: 35 kWh, 50 kWh, of zelfs een indrukwekkende 70 kWh. Vaak blijft bij soortgelijk elektrisch materiaal de besturing hydraulisch. “Maar om het maximale uit een elektrische werktuigdrager te halen, is het belangrijk om echt elektrisch te durven denken”, vertelt directeur Bert van Loon. Zo beschikt de 8015F over een elektrisch aangedreven stuurbekrachtiging (EPAS). Een beproefd en bewezen systeem uit de automotive maar een primeur voor professionele maaimachines of werktuigdragers.

De gesloten cabine biedt comfort in alle seizoenen.

Niet alleen de grootte van de accu bepaalt de inzettijd, ook de efficiëntie van het ontwerp telt. “Voor een hoog uithoudingsvermogen is het belangrijk dat er zowel in aandrijvingen als besturingen geen energie verspild wordt. Veel ontwikkelaars gebruiken bestaande hydraulische aandrijvingen die onnodige energieverliezen met zich meebrengen. De 8015F drijft alle continu-verbruikers, zoals werktuigen en stuurbekrachtiging, elektrisch aan waardoor er minder wordt gevraagd van de accu. 

Internet of Things: meten is weten

Elke 8015F is uitgerust met een IoT-module waardoor voertuigen in het veld continu geëvalueerd kunnen worden zonder de feedback van klanten af te hoeven wachten. Bij een storing is een snelle diagnose op afstand mogelijk en het verzamelen van veldgegevens kan de gebruiker de werkprocessen verbeteren en zo de kostprijs laag houden. 

Inmiddels is de productie van de 8015F in volle gang en zijn de eerste machines verkocht. Niet gek voor een machine die officieel pas begin 2022 op de markt komt. “Het is duidelijk dat de markt er klaar voor is om elektrische werktuigdragers serieus te nemen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details