Platform voor de tuin- en groenprofessional
Wiellader combineert groot hefvermogen met een laag gewicht

Wiellader combineert groot hefvermogen met een laag gewicht

De GIANT machines van Tobroco-GIANT zijn al 25 jaar “compact in design en groots in performance”. Met de lancering van de G2300 wielladers combineert Tobroco-GIANT een laag gewicht met optimale prestaties. Goed nieuws voor de hoveniersector.

De G2300 HD heeft een kiplast van 1595 kilo. De X-TRA uitvoering biedt met een bedrijfsgewicht van 2350 kilo, maar liefst 2260 kiplast.

Het Nederlandse Tobroco-GIANT maakte een explosieve groei door en produceert inmiddels 36 modellen voor 62 landen. Ontwikkeld in Nederland, maar gebouwd voor de wereld, worden er uitsluitend A-componenten gebruikt voor deze kwalitatief hoogstaande machines. Volgens Accountmanager Luuk Kessel is het succes ook zeker te wijten aan de 40 engineers van Tobroco-GIANT. “Het zijn specialisten die inspelen op de vraag vanuit de markt en zo continu zoeken naar verbetering binnen ons
bestaande assortiment.” 

De nieuwe uitvoering is 8 cm langer dan de G2200, waardoor hij tot 1800 kilo tilt en met een contragewicht zelfs tot 1900 kilo.

Die zoektocht heeft geleid tot de pas in productie genomen G2300. Een welkome aanvulling op het assortiment, zo beaamt ook Herman van de Steeg van Landbouwmechanisatiebedrijf Van Engelen te Nunspeet. Van de Steeg is al jaren dealer van GIANT machines en aanbouwdelen en roemt met name het vermogen van de nieuwe wiellader. “We verkochten al de G2500 en de G2200, waarbij het nummer refereert aan het gewicht van de machine. De G2200 is een hele fijne lichte shovel, maar mist met drie cilinders soms net dat beetje extra vermogen. Doordat de motor van de G2300 net als zijn zwaardere broer vier cilinders heeft, wordt de lichte shovel erg veelzijdig en krachtig, zeker voor zijn lage gewicht.”

Dankzij het lage gewicht kan een auto met 3 ton trekgewicht de G2300 al meenemen.

Twee modellen

De G2300 is beschikbaar in twee modellen, de G2300 HD en de G2300 X-TRA HD. Beide modellen worden aangedreven door een 4 cilinder Kubota motor met 26 pk. De hydrostatische vierwielaandrijving met automotive besturing wordt geleverd door de 8 tons planetaire assen. Het resultaat? Flink vermogen op de wielen en een hogere acceleratie, ook op losse ondergronden. En dankzij het lage gewicht kan een auto met 3 ton trekgewicht de G2300 al meenemen. De G2300 HD heeft een kiplast van 1595 kilo. De X-TRA uitvoering biedt met een bedrijfsgewicht van 2350 kilo, maar liefst 2260 kiplast. Luuk merkt dat de G2300 vooral in de smaak valt bij hoveniers en de GWW-sector. “Deze nieuwe uitvoering is 8 cm langer dan de G2200, waardoor hij tot 1800 kilo tilt en met een contragewicht zelfs tot 1900 kilo. Ideaal om stenen en zand te verplaatsen.” 

Beetje X-TRA

Vooral de X-TRA uitvoering is populair onder hoveniers. Luuk weet wel waarom. “De lagere giek en het lager geplaatst voorframe zorgen voor een hoger hefvermogen. Maar het heeft meer voordelen. De bestuurder kijkt makkelijker over de giek heen en heeft beter zicht op de legklem. Dat maakt het werk makkelijker én veiliger. Het is de perfecte combinatie van hefcapaciteit, overzicht en stabiliteit.” Dankzij de 250 beschikbare aanbouwdelen wordt de machine een veelzijdige werktuigdrager. Van onkruidborstels tot klepelmaaiers en van houtklem tot kluitenklem|: voor iedere klus biedt de G2300 een oplossing.  

Meer weten over de nieuwe G2300? Kijk ook eens op tobroco-giant.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details