Platform voor de tuin- en groenprofessional
Wimmersson BV kondigt met trots de exclusieve presentatie aan van Het Electric Weeding Roller Concept

Wimmersson BV kondigt met trots de exclusieve presentatie aan van Het Electric Weeding Roller Concept

Wimmersson BV, een toonaangevend bedrijf in innovatieve technologieën voor onkruidbeheer, kondigt met trots de exclusieve presentatie aan van het Electric Weeding Roller Concept tijdens de aankomende ReinigingsDemoDagen. Deze baanbrekende oplossing voor onkruidbeheer, ontwikkeld door ZOFF GmbH, biedt een unieke combinatie van efficiëntie, veiligheid, duurzaamheid en gebruiksgemak.

Traditionele methoden voor onkruidbeheer in de openbare ruimte hebben geen systemisch effect, vereisen een groot aantal behandelingen of zijn schadelijk voor het milieu. Het Electric Weeding Roller Concept is de eerste oplossing die deze beperkingen aanpakt en daarmee ideaal voor het terugdringen van onkruid op verhardingen zoals trottoirs, paden, parkeerterreinen of winkelgebieden.

Het apparaat gebruikt elektriciteit om alle plantencellen zodanig te verwarmen, waardoor het onkruid, inclusief de wortels, sterft. De geleiders fungeren als elektroden die een gecontroleerde, gesloten elektrische stroom leveren door de stengel en de wortels van het onkruid. Deze systemische werking maakt dat minder onkruidbeheerbeurten nodig zijn per jaar in vergelijking met de huidige toegepaste technieken.

Belangrijk is ook dat het een milieuvriendelijke oplossing is. Het Electric Weeding Roller Concept kent geen CO2-emissie, laat geen restanten achter in het milieu en behoudt de integriteit van de bodembiodiversiteit. Het stelt een klimaat neutrale onkruidbeheersing voor. Het apparaat respecteert ook de integriteit van de omringende infrastructuur en eigendommen.

Ten slotte zal de gebruiker sterk profiteren van de gebruiksvriendelijkheid ervan. Het apparaat is eenvoudig te bedienen dankzij het compacte ontwerp, waardoor het gemakkelijk te manoeuvreren, transporteren en op te bergen is. Het bevat een eigen mechanische functie waardoor het apparaat helemaal tot aan de stoeprand, muur of obstakel onkruid kan behandelen. Het apparaat vereist ook minimaal onderhoud, waardoor de tijd en kosten worden bespaard.

“We zijn verheugd om de Europese primeur van het Electric Weeding Roller Concept te presenteren. Het is een baanbrekende oplossing die het probleem van onkruidbeheer aanpakt zonder concessies te doen aan het milieu of het welzijn van omwonenden,” zei Michel Wimmers, Partner bij Wimmersson BV. “We kijken ernaar uit om deze zomer ervaringen op te doen met geselecteerde relaties tijdens ons Pionier Programma en bereiden ons voor op de commerciële lancering in de BENELUX-regio vanaf 2024.”

ZOFF GmbH is een joint venture tussen twee familiebedrijven: Zasso GmbH, een toonaangevende specialist in elektrisch onkruidbeheer, en Neudorff GmbH, een expert in natuurlijk tuinieren voor meer dan 160 jaar. De oplossing van het Electric Weeding Roller Concept is ontworpen met maximale veiligheid en gebruiksgemak als focus.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.eweeding.com of neem contact op met Wimmersson BV – eWeeding®, Michel Wimmers +31 622 247 857. eWeeding® is een geregistreerd handelsmerk van Wimmersson BV.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details