Platform voor de tuin- en groenprofessional
Winnaar bekend op eerste dag van AgroTechniek Holland in Biddinghuizen

Winnaar bekend op eerste dag van AgroTechniek Holland in Biddinghuizen

10 NOMINATIES VOOR INNOVATIEPRIJS DE BRONZEN SIKKEL 2022

Op AgroTechniek Holland 2022, het grootste agro-evenement van Nederland, lanceren ruim 200 fabrikanten, importeurs en dealers talrijke primeurs voor boeren en loonwerkers. De meest opvallende noviteit wordt bekroond met de Bronzen Sikkel, een innovatieprijs die door een vakjury wordt toegekend.

De vakjuryleden Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Landbouwmechanisatie), Toon van der Stok (CUMELA/Grondig), Bas van Hattum (Misset Uitgeverij, TREKKER en Boerderij), Hessel Doornbos (Agrio/Trekkerweb.nl) en Job Hiddink (LTO/Nieuwe Oogst) beoordeelden in welke mate deze vernieuwend en onderscheidend zijn. Dit leverde 10 nominaties op. Op de eerste beursdag, woensdag 14 september, wordt bekendgemaakt welke van deze genomineerden winnaar wordt van de Bronzen Sikkel 2022.

10 genomineerden voor de innovatieprijs Bronzen Sikkel:

Agrifac Machinery BV – AtmosAdaptievePlus

Systeem met geïntegreerd weerstation waarmee de veldspuit zich elke paar seconden automatisch aanpast aan de lokale omstandigheden (temperatuur, luchtvochtigheid, windkracht en -richting), met dynamische spuitinstellingen waardoor alle middelen effectiever benut worden.

Agromec – 700 Vario Electric

Volledig elektrische tractor waarbij capaciteit, compactheid, comfort, wendbaarheid en bedieningsgemak grotendeels gelijk zijn gebleven.  Bedrijven kunnen hiermee volledig emissieloos werken.

BBLeap – LeapZero

Spuiten met nul emissie en/of voldoen aan de verplichte driftreductie door gebruik te maken van windsensoren. Het apparaat meet voor en achter de spuitboom de windrichting, windkracht en rijsnelheid. Op basis daarvan wordt de juiste dop op de juiste plek geopend en is exact bekend waar elke druppel landt die de dop verlaat.

GTJ Trading – Müthing Coverseerder

Maakt de verwerking van gewasresten na de oogst en het aanbrengen en afdekken van zaden in één ondiepe bewerking mogelijk zonder voorafgaande grondbewerking. Dit biedt mogelijkheden

tot vroege vestiging en maximaal gebruik van bodemverbeterende vanggewassen.

Homburg Holland – Top Cut

Deze onkruidverzamelaar combineert twee taken: het afsnijden van de onkruidtoppen boven het cultuurgewas en het verzamelen van dit materiaal dat de onkruidzaden bevat. Dit voorkomt verdere opbouw van het onkruid.

Kamps de Wild BV – Nucrop

Nieuwe, duurzame manier van loofdoding door gebruik van geleidende vloeistof en elektrische stroom waardoor het behandelde loof binnen een werkgang wordt gedood en de groei onmiddellijk stopt. Loofdoding is hiermee geheel zonder chemie mogelijk.

Kverneland – Pudama

Maakt systematisch en gericht toedienen van kunstmest tijdens het zaaien van maïs mogelijk, door in clusters kunstmest exact bij het maiszaadje aan te brengen. Dit leidt tot een forse besparing van kunstmest, zonder verlies van maisopbrengt.

New Holland – T6.180 Methane Power

De eerste productie landbouwtractor waarvan de motor op een alternatieve brandstof, biomethaan, loopt, voor een duurzamere, emissielagere, circulaire en onafhankelijkere bedrijfsvoering.

Slootsmid Mesttechniek – Precisiebemester

Precisiebemester met een uniek verdeelsysteem die geschikt is voor het aanwenden van natuurlijke kunstmestvervangers als mineralenconcentraat én lagere giften drijfmest. Leverbaar in werkbreedtes van 7,5 tot 12 meter.

Teejet Technologies – Manual Vra

De DynaJet functie voor rijen- en beddenteelten combineert alle moderne spuittechnieken zoals individuele dopafsluiting, bochtencompensatie, variabele dosering en spot spray. In het veld kun je zo overal exact spuiten met de gewenste dosering en dit geeft 90% driftreductie zonder extra hulpmiddelen.

www.agrotechniekholland.nl

Op AgroTechniek Holland zijn alle marktleiders en toonaangevende merken met exposities én demonstraties groots van de partij. Dit jaar is ATH van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 september dagelijks open van 10 tot 17 uur op het Walibi-evenemententerrein in Biddinghuizen waar tegelijk AgroTechniek Holland plaatsvindt. Kijk voor alle merken, ingezonden innovaties en entreekaarten op www.agrotechniekholland.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details