Platform voor de tuin- en groenprofessional
Winnende innovatie bekend op eerste beursdag van GroenTechniek Holland

Winnende innovatie bekend op eerste beursdag van GroenTechniek Holland

TIEN INNOVATIES GENOMINEERD VOOR GOUDEN KLAVERTJE VIER

“Elektrisch, duurzaam en oplossingen voor actuele problematiek, dat zijn de trends in de innovaties”, aldus de vakjury die tien innovaties heeft genomineerd voor innovatieprijs Gouden Klavertje Vier die op GroenTechniek Holland wordt uitgereikt. Op de vijfde editie van Nederlands grootste, tweejaarlijkse groenvakbeurs lanceren fabrikanten, importeurs en dealers primeurs voor groenprofessionals. De vakjury beoordeelde in welke mate de innovaties vernieuwend en onderscheidend zijn, dit leverde tien nominaties op waarvan de meest opvallende op eerste beursdag 14 september het Gouden Klavertje Vier wint.

“De genomineerde innovaties zijn heel divers van aard en bieden vaak oplossingen voor actuele problematiek, waardoor ze om uiteenlopende redenen interessant zijn voor professionals werkzaam in de openbare buitenruimte. Opvallend veel inzendingen zijn innovaties en duurzame oplossingen op gebied van elektrische aandrijving, en weinig op het gebied van maaitechniek. De innovaties tonen wel aan hoe breed het werkterrein van de groenprofessional is”, aldus de vakjuryleden Toon van der Stok (CUMELA/Grondig), Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Tuin en Parktechniek), Hein van Iersel (NWST/Stad&Groen/Boom in Business/Boomzorg/Fieldmanager), Johan Simmelink (Tuin & Landschap) en Rien van der Spek (voormalig voorzitter van de Vereniging voor Hoveniers en Groenvoorzieners VHG).

10 NOMINATIES VOOR DE INNOVATIEPRIJS GOUDEN KLAVERTJE VIER:

C. van der Pols en Zn BV – Emissievrije versnipperaar

Emissievrije professionele rotorversnipperaar met grote capaciteit (160-190 mm diameter) waarbij het vermogen van de motor kan worden aangepast aan het te verkleinen materiaal en die een hele dag kan werken zonder opladen. De versnipperaar is voorzien van LPF-batterijtechnologie

Hissink BV – TP 175 Mobile E-ZE volledig elektrische houtversnipperaar

Emissievrije schijvenversnipperaar die makkelijk te bedienen is en zonder uitstoot hout tot 175 mm doorsnede kan versnipperen en met een TP Pilot no stress bediening waarmee overbelasting wordt voorkomen terwijl de maximale capaciteit verzekerd wordt.   

Knegt International – Elektrische tractor

Als elektrische trekker ontworpen; emissievrij, geen geluidsoverlast, lagere onderhoudskosten en sterker dan Knegts vergelijkbare diesel versie. Voorzien van 2 elektromotoren (hydrauliek en aandrijving gescheiden) waarmee belasting goed is af te stemmen op elk type werk. Eerste elektrische trekker in hogere vermogensklasse.

Milati Grass Machines BV – autonome gps onkruidverwijderaar Violette

Voor autonome, duurzame en mechanische onkruidbestrijding op sportvelden. Een camera lokaliseert het (penwortel)onkruid en verwijdert het met wortel en al nauwkeurig en milieuvriendelijk, zonder chemie.

Milati Grass Machines BV – GPS werktuigdrager RoviMo

Een multifunctionele gps-gestuurde werktuigdrager uitgerust met intelligente lokalisatie-, navigatie en routeplanning software die het voertuig nauwkeurig en energiezuinig over de kortst mogelijke afstand stuurt. De werktuigdrager kan verschillende handelingen in de professionele gazonverzorging autonoom, volledig elektrisch, stil en precies uitvoeren.

Milati Grass Machines BV – Swozi

Met laser belijnen van sportvelden waarbij met gebruik van GPS elke foutmarge wordt uitgesloten. De machine heeft als voordeel dat hij ook blijft werken en de juiste lijn volgen als het GPS signaal wegvalt.

New Holland – AgXtend – X Power

Elektrische onkruidbestrijding met trekker met XPA-arm, een bestaande techniek maar door de XPS-arm veel breder inzetbaar voor bestrijding van exoten langs wegen of op taluds.  

Pellenc – C35 en C45 Snoeischaar

De snoeischaar heeft een snijbeveiligingssysteem dat onder alle weersomstandigheden en zelfs in extreme omstandigheden veiligheid biedt doordat het mes onmiddellijk stopt bij contact met een vinger of hand zonder de speciale Pellenc handschoen.

Vector Machines – Vector 2.0wD

Autonome ruwterreinmaaier die niet alleen op golfbanen en sportvelden werkt, maar ook geschikt is voor toepassing onder zonnepanelen op zonneparken, tussen en onder struiken en op andere locaties waar een satellietverbinding niet altijd constant aanwezig is.

Vredo Dodewaard BV – Fluid feeder

Deze machine, voorzien van het Vredo dubbel-schijven-systeem, injecteert vloeistoffen zonder licht direct in de wortelzone. Op deze manier kunnen biostimulanten worden aangebracht, maar ook vloeistoffen met speciale nematoden ter bestrijding van engerlingen.  

www.groentechniekholland.nl

Op GroenTechniek Holland zijn alle marktleiders en toonaangevende merken met exposities én demonstraties groots van de partij. Dit jaar is GTH van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 september dagelijks open van 10 tot 17 uur op het Walibi-evenemententerrein in Biddinghuizen waar tegelijk AgroTechniek Holland plaatsvindt. Kijk voor alle merken, ingezonden innovaties en entreekaarten op www.groentechniekholland.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details