Platform voor de tuin- en groenprofessional
Terug naar overzicht

Kress

In tegenstelling tot traditionele merken die draadloze modellen toevoegen aan hun kernassortiment van fossiele brandstof OPE, gestimuleerd door een groeiend milieubewustzijn, produceert Kress al bijna een eeuw uitsluitend elektrische motoren. Een icoon van Duitse techniek, het stond zij aan zij met generaties professionele gebruikers die op de betrouwbaarheid van hun gereedschap vertrouwden.

Het verhaal begon in 1928 toen Christian Kress een werkplaats oprichtte voor auto-elektronica. Direct na de oprichting begon Kress met het ontwerpen en produceren van DC- en AC-elektromotoren. In het begin van de jaren zestig besloot Kress zijn productie uit te breiden naar een breder scala aan items. Een nieuwe fabriek werd in 1964 in Bisingen, Duitsland, in bedrijf genomen en de productie van stationaire werkplaatsmachines begon. In 1969 lanceerde Kress een uitgebreide professionele serie draagbare elektrische gereedschappen.

In 1979 a new R&D center was established in Wattwil, Switzerland. The range was further expanded with a specific focus on cordless tools. Distribution was also enhanced to cover 60 countries through a network of specialized dealers.

2017 was a pivotal year in the history of the Kress brand, as it joined the international Positec group. Thanks to an injection of fresh capital and enhanced R&D capabilities, Kress went all-in into the development of cordless outdoor power equipment for commercial landscapers and demanding homeowners.

Nu is het tijd voor nog een stap: het einde van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

2023 is de laatste grote mijlpaal in de bijna honderdjarige geschiedenis van het merk. Kress lanceert namelijk de 8-minuten CyberSystem, een batterijsysteem van de volgende generatie dat de snelste laadtijden ter wereld biedt.

algemene informatie

Website kress.com/nl

kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details