Platform voor de tuin- en groenprofessional
Multifunctionele kniklader om het werk te verlichten

Multifunctionele kniklader om het werk te verlichten

Verschillende aanbouwdelen voor bosbouw

De Knikmops van Gebroeders Geens is zeer goed inzetbaar voor bosbouw. De compacte en duurzame kniklader is leverbaar met een vermogen van 18 tot 48 PK en een hefkracht tussen 500 en 2.000 kilo. Er zijn verschillende handige aanbouwdelen beschikbaar om het werk te verlichten.  

Knikmops KM 140 met bomenklem.

De robuuste Knikmops is voorzien van een stalen chassis. Marleen Geens: “De buitenkant van de Knikmops is volledig van staal, waardoor hij goed te onderhouden is, ook bij gebruik in een bosomgeving. Omdat er geen kunststof aan zit, kan de wiellader tegen een stootje. De kniklader is licht en compact en voorzien van grote wielen, wat de bodemdruk beperkt. De bosgrond wordt dus niet beschadigd. De Knikmops is makkelijk tussen bomen door te manoeuvreren en blijft stabiel, ook op ongelijke ondergronden. Doordat de chauffeur bijna aan de achterzijde van de kniklader zit, heeft hij zowel voor als achter een goed zicht. Daarnaast leveren we verschillende aanbouwdelen om het werk te verlichten.”

De elektrische Knikmops KM 140 E met palletvork met klauw.

Bomenklem en klauw

Het belangrijkste aanbouwdeel voor de bosbouw is de bomenklem. Deze roterende bomenklem wordt volledig hydraulisch aangedreven door de kniklader. Er zijn twee verschillende formaten beschikbaar: afhankelijk van de Knikmops kun je opteren voor een grote en een kleine. Beide kunnen gebruikt worden voor het vervoeren en manipuleren van middelgrote tot grote boomstammen. De bomenklem is eenvoudig te bedienen met de joystick van de Knikmops. 

Daarnaast levert Gebroeders Geens ook een klauw die op diverse aanbouwdelen te plaatsen is. “Zo hebben we inmiddels de grondbak met klauw en de tegelriek met klauw. Die laatste is initieel bedacht om stenen los te maken, maar wordt inmiddels ook vaak gebruikt om snoeiafval mee te transporteren. Het is een grote riek, waarop de takken met de klauw worden vastgeklemd. Speciaal voor bosbouw hebben we ook een palletvork met klauw in het assortiment opgenomen. Bijvoorbeeld om afgezaagde boomstammen te verplaatsen.” Om de aanbouwdelen gemakkelijk te wisselen, ontwikkelde Gebroeders Geens een hydraulische snelwissel op de Knikmops. Als de gebruiker niet vaak van aanbouwdeel verwacht te wisselen, kan hij ook kiezen voor een manueel wisselsysteem. 

Knikmops KM 250 TE met tegelriek met klauw.

Uitbreiding elektrische modellen

Gebroeders Geens introduceerde vorig jaar een elektrische versie van de Knikmops: 140E. Met het 20 kWh-batterijpakket kan vijf uur gewerkt worden, met het 30 kWh-batterijpakket zelfs acht uur. De machines zijn vanwege hun beperkte gewicht van 1.600 kilo makkelijk te transporteren met een aanhanger. Bijvoorbeeld om na het werk thuis op te laden. Het elektrische model is met name populair in Nederland. “Nederlandse gebruikers zijn bekend met de kwaliteit van de Knikmops en kiezen steeds vaker voor de elektrische variant.” 

Alle Knikmopsen zijn van Belgische makelij: Gebroeders Geens beschikt over een volledige productielijn in Hoogstraten. Hier wordt momenteel ook volop gewerkt aan uitbreiding van het elektrische gamma. Zo komt er, naast het bestaande Knikmops-model 140E, een groter model, de 180E. Hiervan rijden al prototypes rond, dus het is mogelijk om een demo aan te vragen. 

“Inmiddels is er ook een elektrische variant van de Rollmops, onze kleine transportmachine, die vooral wordt gebruikt door stratenmakers. Deze elektrische variant is voorzien van een 9 kWh-batterij, waarmee gebruikers ongeveer vijf uur lang kunnen werken. We ontwikkelden de elektrische Rollmops op vraag van een klant; een stratenmaker die zijn wagenpark wil verduurzamen.”

Zowel de Knikmops als de Rollmops worden geleverd aan professionele gebruikers via een uitgebreid dealernetwerk met onderhouds-
en reparatieservice.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details

Kunnen we je helpen met zoeken?