Platform voor de tuin- en groenprofessional
Minder omkijken naar de velden en altijd een vollere grasmat
Bij het maaien volgt de robotmaaier iedere keer de ingestelde stroken en slaat daarbij niets over.

Minder omkijken naar de velden en altijd een vollere grasmat

Een laag energieverbruik, dag en nacht inzetbaar en 90 procent minder CO2-uitstoot. Rob Hermans, beheerder bij Stibex, is verantwoordelijk voor vier sportparken in de gemeente Reusel: “Met de robotmaaier van Belrobotics heb ik minder omkijken naar de velden en altijd een vollere grasmat.”

“Belrobotics levert producten via leveranciers door het hele land. “Als beheerder van sportpark HMVV ben ik verantwoordelijk voor drie voetbalvelden en twee korfbalvelden in de dorpen Reusel, Hoge Mierde, Lage Mierde en Hulsel. Kees Vos, eigenaar bij Vos Capelle, leverde mij de eerste GPS RTK robots en heeft deze netjes voor ons ingesteld. Eerst als proef, maar dat beviel zo goed, dat ik heb besloten om een model aan te schaffen.”

De robotmaaiers van Belrobotics blijken de ideale oplossing voor de grasvelden. Hermans: “Ik begreep dat het niet uitmaakt welke sport erop wordt beoefend en ik moet toegeven, dat klopt. Ik hoef niet meer met een maaier over het gras om het te maaien. De robotmaaier doet zijn werk 24 uur per dag en 7 dagen per week. Alleen tijdens de wedstrijden staat hij geparkeerd op de thuisbasis. Voorheen schakelde ik een aannemer in die twee keer per week met een kooimaaier alle velden maaide. Met deze robotmaaier is dat verleden tijd. Het scheelt me tijd en werk en nog een bijkomend voordeel; geen dieseluitstoot meer. Dat er ook minder onkruid aanwezig zou zijn op het gras, dat moet ik nog ondervinden. Ik heb de tijd.”

Maaihoogte

Marcel de Vroom heeft de robotmaaier geprogrammeerd, zodat de machine een strak tijdschema volgt. Hermans: “De robot weet precies wanneer en welke velden hij onder handen mag nemen. Meerdere keren per dag, ook ‘s nachts is hij aan het werk. Zelfs de maaihoogte is per zone ingesteld. De maaier weet waar hij moet zijn omdat deze GPS-gestuurd is. De unieke geografische coördinaten zorgen dat hij niet verloren rijdt. Elk veld is een aparte zone en daar rijdt naar toe. En als halverwege zijn werkzaamheden de batterij leeg dreigt te gaan, dan rijdt hij zelf naar het laadstation. Eenmaal weer opgeladen, dan vervolgt hij zelf weer zijn werkzaamheden en rijdt naar de plek waar hij was gebleven. Je kunt hem via een app volgen, ook als hij buiten zijn werkgebied komt, dus als iemand er andere plannen ermee heeft, dan word ik meteen gewaarschuwd. Het onderhoud bestaat uit; zorgen dat de messen scherp blijven en de maaier schoon, zoals achtergebleven gras verwijderen, hoewel dat zeer beperkt is.”

Hermans koos voor het grootste model robotmaaier. “Het is een verschil van dag en nacht als het gaat om het werk dat wij ermee kwijt waren. Voorheen kwam een aannemer tijdens het groeiseizoen twee keer per week om het gras te maaien; maandag en donderdag. Ze konden ook een kleiner model leveren, maar wij hebben op advies voor de grootste gekozen. Doordat het regelmatig wordt gemaaid zorgt het voor een vollere grasmat en het scheelt me heel veel tijd.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details