Platform voor de tuin- en groenprofessional
Aandacht voor een goede voedingsbodem
‘Je moet vanuit de bodem denken.’

Aandacht voor een goede voedingsbodem

Hoe zorg je als hovenier, kweker of glastuinbouwer voor een optimale bodem voor je planten? Daar weet INNOGREEN alles van. Op basis van uitvoerig onderzoek komt aan het licht welke elementen nodig zijn om de bodem in balans te brengen. Ron Ottenhof is bodem- en bemestingsspecialist. Hij vertelt over de nieuwe producten van INNOGREEN.

“Als het op gezonde planten aankomt, is voorkomen beter dan genezen”, vertelt Ron. “Je moet vanuit de bodem denken. We nemen grondmonsters en schrijven dan een rapport. Eerst kijken we wat er moet gebeuren om de bodem in balans te brengen, dan wat de plant nodig heeft om te groeien.”

Hij gaat verder: “Het belangrijkste facet is een gezond bodemleven, in veel tuinen ontbreekt dat. Door het enten met de juiste micro-organismen dragen we bij aan gezondere planten die weerbaarder zijn tegen ziekten en plagen.” Dit jaar zet INNOGREEN verschillende nieuwe producten in de schijnwerpers.

Super K

“Super K is een vloeibaar product dat de knopaanleg bevordert. De plant krijgt een betere structuur, een verhoogde resistentie tegen klimaatstress en ziekten en zelfs lekkerdere vruchten. Een waarschuwing is op zijn plaats, het spaart mossen niet.”

BioSoil-Power F

“Dit product bevat voedsel waar schimmels op kunnen groeien. Veel tuinen zijn schimmelwoestijnen, waardoor planten vatbaarder worden voor ziekten en plagen en meer last hebben van een veranderend klimaat. De schimmels op hun beurt zijn weer voedsel voor andere organismen zodat deze zullen toenemen. Door voedsel te verschaffen voor bodemleven bevorder je een opwaartse spiraal in bodem-biodiversiteit.”

FlowerWave

“Flowerwave is een mengsel van inheemse bloemenzaden. De bloemen die hieruit groeien, vormen een goede bron van nectar voor bijen en andere insecten, waaronder belangrijke natuurlijke vijanden. Zo heb je meer bestuiving én natuurlijke bestrijders. Een win-winsituatie.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details