Platform voor de tuin- en groenprofessional
Compacte houtversnipperaars om comfortabel mee te werken
Aan het werk met model T300.

Compacte houtversnipperaars om comfortabel mee te werken

Ontwerp, ontwikkeling en productie onder één dak

Jo Beau ontwerpt, ontwikkelt en produceert compacte, professionele tuinmachines. Het assortiment omvat onder meer hakselaars, boomstronkfrezen en verticuteermachines en met de Landscaper-Line een compleet gamma machines voor gazonrenovatie. Oprichter Jozef Beauprez ontwikkelde eigenhandig de Jo Beau-Trommeltechnologie™ voor de typerende gele houtversnipperaars. Zoon Christophe Beauprez nam het stokje van zijn vader over en bouwt het bedrijf verder uit.

Jo Beau Trommeltechnologie ™.

Van ontwerp naar eindproduct: het gebeurt allemaal in Brugge. De tuinmachines van Jo Beau zijn ontworpen voor optimaal gebruiksgemak. Door het compacte formaat zijn ze ook makkelijk te gebruiken in stedelijke omgevingen. 

Op het gebied van houtversnipperaars levert Jo Beau een totaalpakket: van machines aangedreven door benzinemotoren tot machines met een elektrische motor en machines die aan de aftakas of hydrauliek van de trekker te koppelen zijn. “In de Benelux is de vraag naar elektrisch aangedreven professionele machines nog niet zo groot. In Duitsland groeit die vraag wel. Het grootste deel van onze klanten kiest voor benzine omdat ze daarmee ook  in verschillende tuinen met soms smalle doorgangen kunnen werken ”, zegt Christophe Beauprez.

Model M500.

Focus op compacte machines

Jo Beau startte zo’n 25 jaar geleden met het produceren van compacte hakselaars en heeft de focus nooit verlegd naar grotere modellen. “In die tijd waren er weinig fabrikanten die compacte hakselaars maakten. Al onze machines, van de lichtere tot de zwaardere 25pk-modellen, hebben een maximum breedte van 72 centimeter, een hoog rendement en een hoge capaciteit.”

Op dit moment bestaat het pakket houtversnipperaars uit zestien modellen. Maar er wordt hard gewerkt aan een nieuwe, grotere houthakselaar, die het grootste model van de Jo Beau-lijn moet worden, de M600. “Die krijgt een nog grotere capaciteit en volume, maar blijft zo compact dat hij nog steeds door een deurgat zal passen. We hopen hem nog dit jaar te presenteren. De nieuwkomer wordt ontwikkeld om tegemoet te komen aan de vraag van onze klanten en de markt in het algemeen. Hij krijgt een krachtiger benzinemotor voor een hoger rendement en een vernieuwend rupsonderstel voor ruwere terreinen, zelfs met hellingen.”

Model M300 in actie.

Eigen identiteit

“We ontwikkelen machines op basis van de vraag vanuit de markt en onze eigen ideeën”, zo laat Beauprez weten. “En dus niet op basis van wat de concurrentie doet. We willen de eigen identiteit van onze machines behouden.”

In 2020 kreeg het volledige gamma hakselaars van Jo Beau een compleet nieuwe design. Niet alleen om de machines mooier en aantrekkelijker te maken, maar ook door vragen van klanten mee te nemen in de ontwerpen. “Bij sommige machines werd versterking aangebracht of ze werden voorzien van extra bevestigingsogen voor een betere bevestiging tijdens transport. Daarnaast werden de invoertrechters in volume 6% en de invoeropeningen 20% groter. Nu kunnen er op een ergonomische manier nog grotere takken met brede zijtakken worden ingevoerd.” 

Jo Beau levert in de Benelux via een dealernetwerk met eigen vertegenwoordigers. Op die manier wil het bedrijf het serviceniveau waarborgen. Jo Beau zoekt non stop naar nieuwe, gekwalificeerde dealers in Nederland ter uitbreiding van het bestaande netwerk. Buiten de Benelux wordt gewerkt met importeurs, die zelf over een dealernetwerk beschikken.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details