Platform voor de tuin- en groenprofessional
De Groene Sector Vakbeurs: dé vakbeurs voor de hovenierssector
De sector is ontzettend breed, maar elk deelsegment is goed vertegenwoordigd.

De Groene Sector Vakbeurs: dé vakbeurs voor de hovenierssector

‘Eindelijk terug op de datum die iedereen gewend is’

Na de afgelopen corona-editie in maart, kijkt Lucas van ’t Hof, Head of Cluster Agri, Groen en Horti van Easyfairs Nederland met hoge verwachtingen uit naar de Groene Sector Vakbeurs 2023. “We zijn eindelijk terug op de datum die iedereen gewend is. Bij hoveniers, maar zeker ook bij ons als organisatie, staan 10, 11 en 12 januari met rood omcirkeld in de agenda’s.”

Waar de organisatie van de vorige editie te maken had met coronamaatregelen, pakt de Groene Sector Vakbeurs dit jaar weer ‘ouderwets’ uit. “Ik verwacht vooral heel veel positiviteit nu we elkaar allemaal weer ontmoeten op de beurs. Het is de uitgelezen kans om als sector voorbereidingen te treffen op de toekomst.”

Op de beurs is het niet alleen gezellig, maar de deelnemers gaan naar huis met informatie waar ze écht iets aan hebben.

Alle zintuigen prikkelen

Van ‘t Hof organiseert met Easyfairs Nederland jaarlijks zes beurzen, maar de Groene Sector Vakbeurs is speciaal. “Ik zie de beurs als een soort ‘vijfdimensionale social media’. Je kunt er allerlei nieuwe dingen zien, ruiken, horen en voelen. En natuurlijk kun je over al die dingen communiceren. Specifiek in de groensector uit dat zich in prachtige beplanting, bomen en verlichting. Het is echt een indrukwekkend evenement.”

De bezoekerservaring staat centraal op de beurs. Zo gebruikt de vakbeurs moderne technieken om het meeste uit je dag te halen. “Bij binnenkomst krijg je een badge, die je bij elke exposant kunt scannen met een digitaal kastje. De dag na de beurs krijg je vervolgens in één mail alle informatie over de stands die je bezocht hebt.” 

Op de beurs is het dan ook niet alleen gezellig, maar de deelnemers gaan naar huis met informatie waar ze écht iets aan hebben. “Dat doen we heel bewust. De sector is ontzettend breed, maar elk deelsegment is goed vertegenwoordigd. Op die manier zorgen we dat de bezoekers en exposanten zo veel mogelijk kennis delen.”

Nieuwe dingen zien, ruiken, horen en voelen.

Nieuwe uitdagingen voor hoveniers

Dat het nodig is voor de hele sector om verbonden te blijven, is volgens Van ’t Hof duidelijk. “Corona was voor hoveniers eigenlijk heel rendabel. Al het geld dat mensen niet meer uitgaven aan vakanties ging naar hun tuin. Dat effect is nu wel weg, dus moet je nieuwe manieren verzinnen om je te onderscheiden om nieuwe opdrachten binnen te halen.”

Het is dan ook geen verrassing dat het overkoepelende thema dat overheerst op de beurs ‘de toekomst’ is. “Er gebeurt ontzettend veel in de sector, vooral mooie dingen. Er zijn een paar grote thema’s die onderwerp van gesprek zullen zijn zoals duurzaamheid en innoveren. Beiden gaan over de vraag: hoe bereid je je voor op de toekomst?”

In totaal zijn er 7 hallen vol exposanten.

Wat een bezoeker mag verwachten op de beurs? 

Vooral veel interactie! “We hebben verschillende gebieden ingericht. In totaal zijn er 7 hallen vol exposanten. Dit jaar werken De Groene Sector Vakbeurs en Tuinprofessionals voor het eerst samen. Vanuit deze samenwerking verzorgt Tuinprofessionals in de Klepperzaal het gehele kennisprogramma, waarin topsprekers kennis delen met de bezoekers over actuele thema’s. Als laatste wordt de finale van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg gehouden tijdens de beurs. Tijdens deze wedstrijd leggen de deelnemende studenten een tuin aan van circa 20 m2, binnen een tijdsbestek van 20 uur. Het wordt weer een onvergetelijk evenement!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details