Platform voor de tuin- en groenprofessional
‘Eenvoudig, nauwkeurig, maar vooral tijd- en kostenbesparend’
De productie van de hardware en software heeft marXact in eigen beheer. Zo wordt de ontvanger in Nederland gefabriceerd.

‘Eenvoudig, nauwkeurig, maar vooral tijd- en kostenbesparend’

Digitaal inmeten wordt door steeds meer tuin- en landschapsontwerpers omarmd 

Het digitaal inmeten en uitzetten van hekwerken, begroeiing, bestrating of een op maat gemaakte vijver, wordt door steeds meer tuin- en landschapsontwerpers omarmd. Het is eenvoudig, nauwkeurig, maar vooral tijd- en kostenbesparend. De UNI-GR2 is een digitale ontvanger die gebruikmaakt van satellietsignalen om zo exacte posities te bepalen. Tot op de centimeter nauwkeurig bepaal je hiermee een punt, lijn of polygoon. Technologie die voorheen vrij kostbaar was, maar nu bereikbaar is geworden dankzij het Nederlandse bedrijf marXact.

“Iedereen die met een smartphone overweg kan, kan met dit systeem werken”, vertelt Nick Raimond, marketingmanager bij marXact. Het bedrijf is in 2017 opgericht met het idee om het inmeten via het wereldwijde navigatie satellietsysteem (GNSS) voor iedereen beschikbaar te maken. Oftewel: makkelijke en innovatieve soft- en hardware, voor een interessante prijs. Het resultaat is een echt Made in Holland-product, aangezien het gehele inmeetsysteem op eigen bodem ontwikkeld en geproduceerd wordt.

De meetsoftware is gratis inbegrepen bij het UNI-Complete pakket.

Groeiende belangstelling

“De infra-sector vormt een groot deel van onze doelgroep, maar ook hoveniers, tuinontwerpers en landschapsarchitecten tonen steeds meer belangstelling. Wij zijn altijd bereid op locatie een vrijblijvende demonstratie te geven en zien dat men daardoor ervaart hoe makkelijk en efficiënt het systeem werkt. Veel omgevingen lenen zich namelijk niet voor het meten met een rolmaat. Daarnaast is deze handmatige methode een tijdrovende en foutgevoelige bezigheid. Of kostbaar, wanneer je het uitbesteedt aan een professionele landmeter. Doordat deze technologie nu veel prijsvriendelijker is geworden, biedt het een uitkomst aan een grote groep groenprofessionals.”

Gebruiksvriendelijk

“Met het systeem sla je meetpunten, lijnen of polygonen heel eenvoudig op. Of je verstuurt ze automatisch naar kantoor. De data heb je vervolgens altijd bij de hand. Je kan ze ook gemakkelijk importeren en exporteren in het gewenste formaat. Van een complete 3D CAD-tekening tot alle details in een CSV export” Raimond vervolgt: “Maar het systeem zorgt er niet alleen voor dat je zelf heel snel punten kan invoeren. Je kunt ook de coördinaten van het kadaster of een opdrachtgever in een mum van tijd terugvinden.”

Uitzetten is kinderspel: met een paar klikken vind je punten, lijnen en vlakken (terug) op de locatie.

Efficiënt en multifunctioneel

“Van gebruikers horen wij dat het systeem de voorbereidingsfase vereenvoudigt en accurater maakt. Je weet immers op voorhand exact hoeveel vierkante meter je tot je beschikking hebt. Waar de erfgrens loopt, waar zich een boom bevindt die behouden moet worden of hoeveel vierkante meter terras en paden je aan wilt leggen. Daardoor weet je ook precies hoeveel materialen je nodig hebt, wat het opstellen van een offerte en de planning makkelijker maakt. Vervolgens kan de uitvoerder van het ontwerp het systeem inzetten om razendsnel te zien op welk punt een struik staat gepland, welke heester moet blijven staan, tot welk punt de border moet worden aangelegd, enzovoorts. En stel dat de opdrachtgever last minute een wijziging wil, dan check je met dit systeem heel óf dit mogelijk is en wat de beste oplossing zou zijn.”

Doorontwikkelen

Het systeem wordt regelmatig voorzien van nieuwe functies en mogelijkheden. “We luisteren veel naar de feedback uit het veld. Zo is de huidige ontvanger, de UNI-GR2, recent verbeterd. Hij werkt sneller en heeft een betere ontvangst in de buurt van hoge gebouwen of een bomenrijke situatie. Vooral hoveniers en tuinontwerpers zijn natuurlijk heel blij met dat laatste.”

Meet vlakken voor onder andere locatie-, oppervlakte- en volumebepaling.

UNI-Complete pakket

Met UNI-Complete van marXact ontvang je alles wat je nodig hebt om direct aan de slag te gaan met het digitaal inmeten en het uitzetten van punten, lijnen en vlakken. Het pakket bevat de eerdergenoemde UNI-GR2 ontvanger, een waterproof tablet, tablethouder, meetpaal en de benodigde software. Inbegrepen zijn het Cloud-abonnement en GPS-abonnement voor het eerste jaar.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details